Vágólapra másolva!
Korábbi csapattársát, Fernando Alonsót, és generációjának másik világbajnokát, Sebastian Vettelt tartja legkomolyabb ellenfeleinek Lewis Hamilton. A brit pilóta szerint az F1-nek szüksége van a Ferrari megerősödésére.

Bernie Ecclestone után Lewis Hamilton is interjút adott az RT politikai riportműsorának, de az F1 ügyvezetőjével ellentétben ő kizárólag a sporttal kapcsolatos kérdéseket kapott. Ezek között szerepelt az is, hogy ha Hamiltont olykor Ayrton Sennához hasonlítják, akkor ő maga kit feleltetne meg a jelenlegi mezőnyből Alain Prostnak, aki Senna csapattársa volt a McLarennél, és bár kapcsolatuk nagyon elmérgesedett, mindketten nagyra tartották egymás képességeit.

„Azt gondolom, talán (Fernando) Alonso” – felelte Hamilton. „Ha csak a saját generációmat nézem, talán Alonso, de lehet Sebastian (Vettel) is. Ők ketten kivételes pilóták, nagyon várom, hogy a későbbiek során szorosabb küzdelmet vívjunk” – jelentette ki. Alonso 2007-ben volt Hamilton csapattársa a McLarennél, botrányos évet teljesítettek egymás oldalán, de később tisztázták ellentétjüket, és azóta kölcsönösen elismerik a másik erényeit.

Hamilton (jobbra) Alonsót tartja legerősebb ellenfelének, de a spanyolt a Ferrarinál váltó Vettelt is dicsérte Forrás: AFP

Hamilton nem ment el szó nélkül Vettel mellett sem, akit az elmúlt hetek során többször is méltatott. Noha a brit pilóta Vettel négyéves győzelmi sorozata idején úgy vélte, csak a Red Bullnak köszönhető, hogy a manapság már a Ferrarit erősítő német szinte legyőzhetetlen volt, most úgy gondolja, nem is volt kérdéses, hogy Vettel komoly ellenfélnek bizonyul majd. Nem írta le csapattársát, az elmúlt négy futamból kettőt feladó Nico Rosberget sem.

„Nos, Sebastianról mindig is lehetett tudni, hogy az egyik legerősebb vetélytárs lesz” – jelentette ki egy másik interjúban. „Ez viszont csak nézőpont kérdése. A többi csapat részéről kétségtelen, hogy ő lesz a legnagyobb ellenfél, de jövőre Nico is biztosan erősen tér majd vissza, ahogy a következő futamon is az lesz, és Oroszországban is az volt. Arra számítok, hogy Nico továbbra is hajtani fog, de remélem, hogy a Ferrarikkal is versenyezni fogunk, mert az jót tesz a sportnak.”

Beágyazódott

Hamilton az idén meghosszabbította az év végén lejáró szerződését a Mercedesszel, így várhatóan még hosszú évekig a tavaly óta lehengerlő formában lévő csapat tagja marad. Úgy érzi, a megfelelő időben a megfelelő helyen van.

„Mindenképpen úgy érzem, hogy megszilárdítottam a helyemet a csapatnál, és képes vagyok hozni azt, amit elvárnak tőlem, legalábbis remélem. Megpróbálom így folytatni a továbbiakban is. Ők teljesítenek, úgyhogy nekem is mindenképpen így kell tennem, és úgy érzem, eddig sikerült is” – jelentette ki a tavalyi világbajnok, aki a végső idei győzelem elsőszámú esélyese is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!