Vágólapra másolva!
Ron Dennis szerint a dán megérdemli az F1-es karriert, de a két világbajnok mellett nem jutott neki hely a csapatnál. Nem akarták hátráltatni a pályafutását.

A McLaren péntek délután megerősítette, hogy nem hosszabbították meg tartalékversenyzőjük, Kevin Magnussen szerződését, ezért a fiatal dán az idény végén elhagyja az istállót. A csapatnak további egy évre opciója volt Magnussenre, de ezzel nem kívántak élni, amit a születésnapján közöltek a dánnal.

„Nyilvánvaló, hogy a McLaren-Hondánál versenyzőként nem tudtunk helyet szorítani neki a következő idényre, de nincs abban semmi szégyen, ha az ember két világbajnokkal, Fernando (Alonsóval) és Jenson (Buttonnal) szemben marad alul" – nyilatkozta a McLaren elnöke, Ron Dennis. „Minden jót kívánunk Kevinnek, és mindent megteszünk azért, hogy sikeres legyen a karrierje következő szakaszában."

Dennis szerint Magnussen „meggyőző és profi" munkát végzett a csapatnál, mióta 2010-ben bekerült a McLaren utánpótlás-programjába. „2014-ben is remekül versenyzett Jenson mellett, pedig egy rendkívül tapasztalt, nagyon gyors világbajnokról beszélünk" – tette hozzá Dennis. „Kevin már az első nagydíján, Melbourne-ben felállhatott a dobogóra, erre joggal lehet büszke."

A McLaren elégedett volt Magnussen munkájával Forrás: AFP

A brit hozzátette, Magnussen 2015-ben is „keményen dolgozott", de látszott rajta, bosszantja, hogy nem versenyezhet. Ezért döntöttek úgy, hogy nem hosszabbítják meg a tesztpilótai szerződését, hiszen így könnyebben talál magának versenyzői ülést a következő idényre.

„Nagyon szeretne újra versenyezni, és a hagyományainknak megfelelően mi nem fogjuk megakadályozni, hogy kiteljesedjen a karrierje, és megmutathassa, mire képes" – magyarázta Dennis. „Egy nagyon tehetséges versenyzőről van szó, aki megérdemli a Forma-1-es pályafutást, ahogy azt korábban Jenson is mondta."

Magnussen elmondta, továbbra is az a célja, hogy F1-es világbajnok legyen, és már a következő idényben visszatérne a mezőnybe. Jelenleg több csapattal is tárgyal, a Lotusnál és a Manornál lehet a legnagyobb esélye.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!