Vágólapra másolva!
A Renault-val együtt döntenek majd az új versenyzőről, a McLaren fiatal tesztpilótái is szerepelnek a listájukon. A helyettes csapatfőnök az eljegyzéshez hasonlította a jelenlegi kapcsolatukat a francia gyártóval.

Romain Grosjean nem várta ki, hogy a Renault hivatalosan is felvásárolja a Lotust, hanem a csapat bizonytalan jövőre miatt leszerződött a jövőre debütáló új amerikai istállóhoz, a Haashoz a 2016-os idényre. A francia elismeri, hogy a Renault színeiben is szívesen folytatta volna a pályafutását, ugyanakkor a Haas és a Ferrari között zajló együttműködés is vonzó volt számára.

A Lotus egyelőre nem döntötte el, kit szerződtetnek Grosjean helyére, de a helyettes csapatfőnök, Federico Gastaldi szerint a Renault-val együtt döntenek majd az új pilótáról. „Azt már megerősítettük, hogy az egyik autónkat Pastor (Maldonado) fogja vezetni, és tisztában vagyunk vele, hogy elég sok remek pilóta elérhető számunkra" – mondta Gastaldi, aki elismerte, Grosjean "hiányozni fog" a Lotusnak. „Mindent megteszünk azért, hogy kívánatossá tegyük a megmaradt ülésünket."

A hírek szerint a Lotus listáján újoncok és tapasztaltabb pilóták is szerepelnek, a jelöltek között van például a McLaren két tesztpilótája, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne, valamint Jean-Eric Vergne, illetve a jelenlegi tartalékversenyző, Jolyon Palmer is.

Grosjean hiányozni fog a Lotusnak Forrás: AFP

„A következő lépést számtalan beszélgetés után fogjuk meghozni, és egyszer majd bejelentést is teszünk" – mondta. „Egyelőre csak annyit tudok nyilvánosan megerősíteni, hogy nem én fogom vezetni az autót."

Házasságra várva

A Renault már aláírta a szándéknyilatkozatot a Lotus felvásárlásáról, de a megállapodás véglegesítésére még várni kell. Gastaldi biztos benne, hogy hamarosan az utolsó akadályok is elhárulnak, és a Renault megmenti a rendkívül nehéz helyzetben lévő csapatot.

„Úgy tűnik, megint eljegyeztük egymást, és újra össze fogunk házasodni. Ez érdekes téma, mert korábban többször is volt kapcsolatunk egymással" – viccelődött Gastaldi. „Nemcsak az enstone-i csapat, hanem az egész sport számára is pozitív, ha egy ilyen gazdag történelemmel és nagy presztízzsel bíró gyártó megerősíti a szerepét a Forma-1-ben."

„Igaz, hogy voltak nehéz időszakaink az évek során, de kivételes magasságokban is jártunk. Ez óriási motivációt ad ahhoz, hogy még kitartóbban harcoljunk, és mindenkinek megmutassuk, mire vagyunk képesek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!