Vágólapra másolva!
A Haashoz szerződő francia elismerte, az ő neve is felmerült a finn esetleges utódjaként, és bár egyelőre lecsúszott a Scuderia egyik üléséről, az Auto Motor und Sport szerint később lehet még esélye rá.

Bátor döntés vagy kegyelemdöfés a pályafutásának – erről spekulál Romain Grosjean átigazolásával kapcsolatban a szaksajtó és a közönség egy része, miután a francia úgy döntött, elhagyja a Lotust, és a Haas istálló elsőszámú pilótája lesz. Az enstone-i csapatot hamarosan visszaveszi a szintén francia Renault, így Grosjean lépése mögött valószínűleg az áll, hogy szeretne a Ferrari látóterébe kerülni a 2017-es átigazolási szezonra.

Elmondása szerint már az idén is tárgyalt Kimi Räikkönen helyéről, de a Scuderia végül úgy döntött, hogy őt még legalább egy évre megtartják. „Világos, hogy a Ferrari stabilitást akart. Nagyon sokat változtattak az előző télen, és Kimi még mindig egy igen jó pilóta” – méltatta volt csapattársát. „Természetesen pirosban versenyezni mindig különleges” – ismerte el, és nem tagadta, hogy már az idén is tárgyaltak a Ferrarival Räikkönen helyéről.

Grosjean a Ferrarihoz készül? Forrás: Lotus F1 Team

„A paddock nagyon kis hely, az ember mindig beszélget másokkal. Nincsenek túl messze” – mondta sejtelmesen. „Győzelemre képes autóra vágyó fiatal pilóták egy csoportjának vagyok a tagja. (Daniel) Ricciardo győzött tavaly, (Valtteri) Bottas, (Nico) Hülkenberg és jómagam pedig el akarunk jutni valahova, ahol versenyeket nyerhetünk. Ezért imádjuk ezt a sportot, ezért akarunk itt lenni” – szögezte le.

„Azt megtanultam, hogy a győzelemhez türelemre van szükség, nem szabad mindent kijátszani az első kanyarban” – utalt korábbi rajtbaleseteire. „Talán a világbajnoki cím megnyerése is így működik” – tette hozzá. Elképzelhető, hogy Grosjean valóban előre tervez, mert az Auto Motor und Sport szerint 2017-re opciós szerződést kötött a Ferrarival, ami a csapatot egyelőre nem kötelezi semmire, de az ő esélyeit javíthatja, ha Räikkönen leváltása esedékes lesz.

Nem egyenes az út

A spekuláció és az utalások ellenére Grosjean nyilvánvalóvá tette, hogy „nem a Ferrari volt az elsődleges oka annak, hogy a Haashoz írtam alá. Sokkal inkább az összkép tetszik. Persze nagyszerű, hogy egy olyan partnerre számíthatunk, mint a Ferrari. Azzal majd foglalkozunk, mi lesz később, de nyilvánvaló, hogy mindenki álmodozik a Ferrariról, beleértve a mérnököket, szerelőket és pilótákat is” – közölte.

„Én viszont azt is remélhetem, hogy egy nap visszatérek a Renault-hoz, és franciaként egy francia csapattal nyerem meg a világbajnokságot. Minden nyitva áll” – mondta. „A pályafutásom mindig is kötődött a Renault-hoz. Túl könnyű lenne azt gondolni, hogy a Haastól rögtön a Ferrarihoz megyek majd, ha Kimi Räikkönen távozik. Először is meg kell mutatnom a Haasnál, hogy mire vagyok képes. A Ferrari biztosan rajta tartja majd a szemét a történéseken, majd meglátjuk, mi lesz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!