Vágólapra másolva!
Hétfőn harmadszor is elnapolták az adótartozásaik miatti bírósági tárgyalást, miután új helyzet állt elő azzal, hogy bebizonyosodott: a Renault meg akarja venni a csapatot.

A Lotus fellélegezhet, a londoni legfelsőbb bíróság ugyanis hétfőn ismét elnapolta azt a tárgyalást, amely után terhelő ítélet esetén csődeljárás indulhatott volna a csapat ellen a brit adóhatósággal szembeni, mintegy 2,7 millió fontosra becsült adótartozása miatt. Habár a legutóbbi tárgyaláson a bíró még azt mondta, az istálló nem kap több haladékot, hétfőn új helyzet állt elő azzal, hogy a Renault szándéknyilatkozatban erősítette meg: fel akarja vásárolni az F1-es istállót.

A tárgyalást így december 7-ig, azaz több mint két hónapra elnapolták, de a Reuters szerint a Lotus úgyis záros határidőn belül kiegyenlíti a királyi adó- és vámhivatallal szembeni tartozását. Ezzel a csapatra leselkedő közvetlen veszély elhárult, vannak azonban más tartozásaik is, például a beszállítóik felé.

A Renault hétfőn közölte, hogy a régóta keringő híreszteléseknek megfelelően, a Lotusban többségi tulajdonrészt szerezve 2016-tól újra gyári csapatot szeretne indítani. Ám az üzlet megkötése egyelőre nem vehető biztosra, mert ahhoz a francia vállalat által megszabott feltételeknek is teljesülniük kell.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!