Vágólapra másolva!
Arrivabene Vettelt dicsérte a Schumacherénél nyitottabb személyisége miatt, de többeknek nem tetszett, hogy így nyilatkozik a hétszeres világbajnokról. A csapatfőnök senkit nem akart megbántani, és mindkét pilótát ugyanúgy tiszteli.

Sebastian Vettelt egyre többször hasonlítják honfitársához, Michael Schumacherhez, főleg mióta a Ferrarinál is sikereket ér el. Az istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene mindkét pilótával dolgozott együtt, és egy napokban adott nyilatkozatában össze is hasonlította Vettelt és Schumachert.

Arrivabene elárulta, korábban nehéz volt eldöntenie, hogy Vettel a vezetési tudásának köszönheti-e a négy világbajnoki címét, idén azonban már nincsenek kétségei. „Sokan mondták, hogy Seb csak azért nyer, mert a legjobb autóban ül. Néha én is így gondoltam" – mondta.

„Most viszont, hogy együtt dolgozunk, azt mondhatom, hogy néhány szempontból még Michaelnél is jobb" – jelentette ki. „Michael introvertált személyiség, csak kevés ember előtt nyílt meg igazán. Sebre viszont úgy tekintenek a srácok, mint aki közéjük tartozik."

Arrivabene nyilatkozatát többen is elítélték, például a volt F1-es versenyző Gerhard Berger is. „Fájt, amikor olvastam" – mondta az osztrák, aki évekig versenyzett Schumacher ellen. „Főleg Michael jelenlegi állapota miatt, ugyanakkor azt is gondolom, hogy Michaelnek nagyon erős jelleme van."

Forma-1, Michael Schumacher, Sebastian Vettel Forrás: AFP

„Én ellenzem, hogy valaki olyan emberekről mondjon véleményt, akik nem tudják megvédeni magukat, mint most Michael" – tette hozzá. „Michael öt – hangsúlyozom, öt – világbajnoki címet nyert a Ferrarinak, ezért szerintem igazságtalanok ezek a megjegyzések."

Egyetértett Bergerrel Schumacher menedzsere és szóvivője, Sabine Kehm is. „Örülök, hogy a Ferrari, Sebastian és Maurizio sikereket ér el, de nem szeretem, ha Michaelhez hasonlítgatják őket" – nyilatkozta. „Michael tényleg nem volt extrovertált típus a ferraris éveiben, de ez semmit nem mond el a jelleméről."

„Még jól emlékszem, milyen népszerű volt a szerelők és az egész csapat körében – nemcsak az eredményei miatt, hanem a személyisége miatt is, és mert igazi vezéregyéniség volt."

Arrivabene védekezik

A Ferrari csapatfőnökét meglepte, milyen visszhangot váltott ki a nyilatkozata, szerinte a sajtó felfújta a megjegyzéseit. „Mindig mondtam, hogy Michael és Sebastian egyaránt nagyszerű bajnokok. Mindketten remek emberek is, de nyilván különbözőek is" – mondta a német RTL-nek, hozzátéve, hogy rendszeresen imádkozik Schumacherért.

„Michael egyszerűen fantasztikus, bajnokként és emberként is – csakúgy, mint Sebastian. De különböző a személyiségük – Michael introvertált, Seb extrovertált. Ennyit mondtam" – jelentette ki. „Mindketten nagyon jó barátaim, és aki jól ismeri Michaelt, tudja, hogy remek ember. Annyi a különbség, hogy Sebet könnyebb megismerni, de amikor ezt mondom, egyáltalán nem ítélem el Michaelt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!