Vágólapra másolva!
Räikkönen és Massa kevesebb helyet hagyott neki, mint amire számított, de senkit nem akar hibáztatni a defektjéért. Kvjat szinte az egész versenyen unatkozott és bosszankodott.

A Red Bull a szingapúri dobogós helyezés után pont nélkül távozik a Japán Nagydíjról, mivel Danyiil Kvjat a 13., Daniel Ricciardo pedig csak a 15. helyen ért célba az egész versenyen át tartó küszködésük után. Ricciardo versenye jól indulhatott volna, de a rajt után nem értették meg egymást Kimi Räikkönennel és Felipe Massával, és a brazillal össze is koccantak. Mindketten defektet kaptak, és elszállt az esélyük a pontszerzésre.

„A rajtnál az tűnt a legjobb megoldásnak, hogy középen maradok. Láttam a rést Kimi és Felipe között, és tudtam, hogy necces lesz, de azt hittem, szorítanak nekem egy kis helyet" – magyarázta Ricciardo, aki úgy érzi, "túl jól" kapta el a rajt pillanatát, ezért nem volt hova mennie. „Még nem láttam a felvételeket, ezért senkit nem szeretnék hibáztatni, nevezzük versenybalesetnek az esetet."

A futam után egyébként Massa sem foglalt állást az incidenssel kapcsolatban, és a sportfelügyelők sem vizsgálták az ütközést. A két pilóta versenyét viszont tönkretette a koccanás, Ricciardo az egész versenyen küszködött miatta.

Ricciardónak az első kör végén ki kellett állnia a bokszba Forrás: AFP

„Kár érte, mert szerintem több helyet is előreléphettem volna a rajt után, és akkor teljesen máshogy alakult volna a versenyem" – nyilatkozta. „A defekt mellett ráadásul a padlólemezem is megsérült, ezért a leszorítóerő hiányával is küszködtem. Mindent megtettem, és a verseny vége felé utol is értünk néhány autót, de semmit nem tudtam tenni, mert nem volt jó a tapadásom. Az viszont pozitívum, hogy az autóm kezelhetősége még a sérült padlólemezzel is elég jó volt."

Kvjat unatkozott

A másik Red Bull-lal Kvjat a bokszutcából indult a szombati balesete után újraépített autójával, és ez az egész versenyére rányomta a bélyegét. „Elég unalmas délutánom volt, mert a körülmények miatt nem tudtam támadást indítani a többiek ellen. Teljesen új autóval versenyeztem, ezért nem volt könnyű dolgom" – mondta. „Problémáim voltak a gumikkal, a fékekkel és az előzést segítő gombbal is, ez megnehezítette az életemet."

„Végül sikerült megelőznöm néhány embert, de nem sikerült túl jól a versenyem – nem lehetek elégedett azzal, hogy a 13. helyért kellett csatáznom. A csapatomnak viszont nagy köszönettel tartozom, hiszen sok munkát adtam nekik szombat estére, de felkészítették az autómat a futamra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!