Vágólapra másolva!
Továbbra sem dőlt el, hogy Button marad-e jövőre a Forma-1-ben, de ha mégsem, arra az esetre is találna elfoglaltságot. A hosszú távú világbajnokságban való részvételt ő sem zárja ki, és a ralikrossz is megtetszett neki.

Jenson Button 2000 óta tartó Forma-1-es karrierje idén a végéhez érhet. A korábbi világbajnoknak nincs ínyére, hogy a mezőny végén kell kínlódnia az egyelőre harmatgyenge McLaren Hondával, és csapata sem biztos, hogy feltétlenül meg akarja tartani - bár a wokingiak győzködik, hogy maradjon.

Button egyelőre nem döntötte el, hogy visszavonul-e az F1-től, de vannak tervei a jövőre. Kiköthet például a hosszú távú világbajnokságban (WEC), amelynek része a Le Mans-i viadal, és ahol Mark Webber is jelenleg versenyez.

"Egyértelműen el tudom képzelni magam a WEC-ben" - mondta a brit. "Több versenyét megtekintettem az évek folyamán, és imádom a hangulatot a csapatoknál."

"Szerintem mindegyik versenyző imádná, ha nyerne egy 24 órás versenyen. Ez különleges teljesítmény."

Jenson Button 2010 óta a McLaren pilótája Forrás: McLaren

Button számára egy további lehetőség, hogy tavaly elhunyt apja nyomdokaiba lépve ralikrosszozzon. "Szívesen alapítanék egy ralikrossz csapatot is. Apám is ralikrosszozott, és imádta. Magam is megkedveltem, amikor néhány hete Lydden Hillben kipróbáltam" - mondta.

"Nem tudom, hogyan kell vezetni, azt sem, hogy egyáltalán jó lennék-e benne. De szerintem jó szórakozást jelent ez a kategória."

Egyes források szerint Button már a Japán Nagydíjon azt tervezte, hogy bejelenti a visszavonulását, de ez eddig nem történt meg. Az szinte biztos, hogy más csapathoz nem fog átigazolni a Forma-1-ben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!