Vágólapra másolva!
Az időmérő előtt megváltoztatott beállítások eredményesek voltak az autóján. Felipe Massa nem aggódik a Red Bull formája miatt.

Japánban újra a Williams lehet a Mercedes legközelebbi üldözője: az időmérőn Nico Rosberg és Lewis Hamilton mögött Valtteri Bottas szerezte meg a 3. helyet, több mint két tizedmásodperccel maga mögé utasítva Sebastian Vettel Ferrariját.

"A pálya más, mint a szingapúri, és tudtuk, hogy ez sokkal jobban fog kedvezni az autónknak. A beállításokat többé-kevésbé már azelőtt belőttük, hogy megérkeztünk volna, így nem maradt nagyon sok teendőnk" - nyilatkozta a finn. "A harmadik edzés után módosítottunk néhány beállításon, és tökéletesen beváltak. Nagyon jól érzem magam az autóban, és ez itt nagyon fontos."

Valtteri Bottas autóján jó érzékkel nyúltak a beállításokhoz az időmérő előtt Forrás: AFP/Yuriko Nakao

Felipe Massa a júniusi Osztrák Nagydíj óta mindegyik versenyen megelőzte Bottast, ahol mindketten célba értek - csak a múlt hétvégi szingapúri futam volt az, ahol Massa kiesett -, de ezúttal nehezebb dolga lesz. A brazil az 5. helyről indulhat.

"A piros zászló miatt nem lehetek száz százalékig elégedett" - utalt Danyiil Kvjat balesetére, ami megakadályozta a Q3 résztvevőit abban, hogy az időmérő végén javítsanak az eredményükön. "Ugyanakkor jó a tempónk, erős formának örvendünk, szóval bizakodva várhatjuk a holnapi napot."

Mivel mindkét Red Bullt megelőzték az időmérőn, Massa magabiztos azt illetően, hogy a Williams megtarthatja a konstruktőri 3. helyet a szezon végéig. "Sok versenyen magunk mögött tartottuk őket. Szingapúrban, Magyarországon és Monacóban nem sikerült, de a legtöbb helyszínen igen" - emlékeztetett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!