Vágólapra másolva!
Három hellyel hátrasorolták az időmérő után, mert nem biztonságos helyen állította le az autóját, pedig megtehette volna. Kvjat csak a bokszutcából kezdi meg a versenyt.

A Japán Nagydíj időmérőjén több versenyző utolsó Q1-es körét is tönkretette, hogy Max Verstappen leállása miatt lengették a sárga zászlókat a hajtűkanyarnál. A fiatal holland Toro Rossója keresztbeállt a kanyarban, s bár a 8. helyen továbbjutott a Q2-be, a második etapban már nem tudott részt venni.

„Hirtelen elszállt az erő a motoromból, és az elektromos rendszer is kikapcsolt" – magyarázta Verstappen az edzés után. „Nem tehettem semmit. Nagyon bosszantó, mert remekül működött az autóm, de ez van. Megint hátrányba kerültünk a verseny rajtja előtt, de soha nem adjuk fel."

Verstappen megmozdulását veszélyesnek ítélték Forrás: AFP

Verstappen a 15. helyen végzett az időmérőn, de a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportfelügyelői később 3 rajthelyes büntetéssel sújtották. Szerintük ugyanis Verstappen megtehette volna, hogy biztonságosabb helyen parkolja le az autóját.

„A versenyző először a pálya bal oldalára húzódott, és egy biztonságos hely felé haladt. Mielőtt azonban megállt volna az autója, jobbra, az ideális ív felé kormányozta az autóját, amely végül ott állt meg" – állt az FIA közleményében. „Emiatt dupla sárga zászlókat kellett lenni, és veszélybe sodorta a többi versenyzőt."

Szintén 3 rajthelyes büntetést kap Nico Hülkenberg a Felipe Massával történt szingapúri ütközéséért, Danyiil Kvjat pedig a bokszutcából fog indulni, miután a balesete miatt újra kell építeni az autóját.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!