Vágólapra másolva!
Rendben van a szuzukai időmérőn elszenvedett hatalmas baleset után, és sajnálja, hogy amatőrnek nevezett hibája miatt túlóráznia kell a Red Bull szerelőinek.

"Jól, köszi" - válaszolt félszegen Danyiil Kvjat a Sky Sports riporterének, aki a hogyléte felől érdeklődött a Japán Nagydíj időmérőjén elszenvedett óriási baleset után.

A Red Bull versenyzője az első mért körén járt a Q3-ban, amikor a hajtűkanyar előtti padlógázos törésnél nem figyelt, és balelső kerekével ráhajtott a fűre, miközben megpróbált minél nagyobb ívben ráfordulni a kanyarra. Az uralmát azonnal elvesztette autója felett, és kis híján fel is borult, miután nagy sebességgel a falnak csapódott.

Danyiil Kvjat autójából ennyi maradt a baleset után. Kattintson a képre a galériáért! Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

"Amatőr hiba volt. Ráhajtottam a fűre, nem volt bukótér, a végkifejlet pedig logikus volt" - mondta Kvjat. "Sajnálom, hogy a srácoknak túlórát okoztam. Nem vagyok olyan jó a szerelésben, mint ők, de este igyekszem a lehető legtovább velük lenni."

Hozzátette, hogy korábban még sohasem forgott meg a levegőben autóval. A baleset miatt idő előtt véget ért az időmérő, Kvjatnak pedig a bokszutcából kell majd rajtolnia, mivel újjá kell építeni Red Bullját.

Ricciardónak is keresztbe tett a piros zászló

Amikor meglátta a csapattársa bukásáról készült felvételeket, a 7. helyen végző Ricciardo hüledezett. Nem minősítette a hibát, viszont tisztában van vele, hogy ilyesmi benne van a pakliban. "A versenyzők mindig megpróbálják teljes szélességében kihasználni a pályát, ez a leggyorsabb út. (Kvjat) néhány centivel túlment a határon" - fogalmazott.

Daniel Ricciardo javíthatott volna, de azért nem csalódott Forrás: AFP/Toru Yamanaka

A Q3 többi résztvevőjéhez hasonlóan így

Ricciardo sem javíthatott az idején a kvalifikáció végén, pedig úgy érzi, képes lett volna rá.

"Elégedett voltam az autóval, örülök a 7. helynek" - mondta. "Még ki tudtunk volna préselni néhány tizedet az utolsó menetben. A baleset helyszínéig 1,5 tizeddel voltam gyorsabb a legjobb körömnél, összességében 2-3 tizedet tudtam volna nyerni. Persze a többieknek is maradtak még tartalékai."

A 6. Kimi Räikkönentől 1,5 tizeddel kapott ki az ausztrál, és a finnhez képest Felipe Massa és Sebastian Vettel is egy tizeden belül volt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!