Vágólapra másolva!
Az orosz volt a leggyorsabb a délutáni edzésen vizes pályán, és nem bánná, ha ilyenek maradnának a körülmények Szuzukában. Tudja, hogy valószínűleg nem így lesz.

Danyiil Kvjat elemében érezte magát a Japán Nagydíj esős pénteki edzésnapján, délelőtt 2., délután 1. lett a tabellán. Bár az eredmények nem mérvadók, mivel a vetélytársak takaréklángon égtek, és az előrejelzés is száraz időt valószínűsít szombatra és vasárnapra, az orosz szívesen látna a maihoz hasonló körülményeket a hétvége folytatásában.

"Hogy őszinte legyek, a mai nap semmit sem jelent. Nem lenne rossz, ha ezután is esne, de nem hiszem, hogy az egész hétvége ilyen lesz" - közölte. "Nekünk jó lenne, ha maradna az eső."

"Ugyanakkor nagyon csúszós volt a pálya, főleg azután, hogy még jobban elkezdett zuhogni. Sokszor felúszott az autó a vízen, nehéz volt a pályán tartani" - tette hozzá. "Itt ráadásul szűk az aszfaltcsík, és némelyik részén nagyon könnyű hibázni."

Daniel Ricciardo a szuzukai esőben Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Daniel Ricciardo megemlítette, hogy nem lehet teljesen kizárni az esőt a hétvégére, ezért spórolt a mezőny. "Nem sok minden történt ma. Nincs sok esőgumink a hétvégére, és muszáj tartalékolni őket arra az esetre, ha később esne" - figyelmeztetett. "Megtettünk néhány kört, hogy ráérezzek a körülményekre, valamint felkészítsem az autót a száraz pályára. Az időmérőn és a futamon ugyanis száraz idő várható."

Szerinte a Red Bull odaérhet a Mercedes és a Ferrari mögé; ehhez vélhetően a Williamst kell legyűrniük. "A legjobb öt közé kerülhetünk, tarthatjuk a Williams tempóját" - véli az ausztrál. "Hatékonynak kell lennünk az autó beállításával, mivel a harmadik edzéstől kezdve nem sok időnk marad arra, hogy foglalkozzunk vele."

Ricciardo a délutáni edzésen 4. lett, csapattársa és a Mercedes párosa mögött. A legnagyobb problémának azt érezte, hogy nehezen melegedtek be a fékjei.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!