Vágólapra másolva!
A szingapúri dobogó alatti ünneplés során a csapat tagjai állítólag nem megfelelően viselkedtek, és nem engedelmeskedtek a biztonsági őröknek sem. A pályára beszaladó férfit letartóztatták.

Úgy tűnik, a Ferrari tagjai kissé elragadtatták magukat Sebastian Vettel Szingapúrban aratott győzelmétől: a sportfelügyelők egy „feltétel nélküli bocsánatkérő levél" megírására kötelezték a maranellói istállót, amiért „a verseny utáni parc fermében a csapat egyes tagjai nem megfelelően viselkedtek, valamint nem engedelmeskedtek az illetékes tisztviselőknek sem."

Hogy pontosan mi történt, az nem világos, de úgy tűnik, a dobogó alatti ünneplés során a Ferrari pár alkalmazottja összetűzésbe keveredett, majd lökdösődni kezdett a biztonsági őrökkel. Ez ellenkezik a Nemzetközi Sportkódex 12.1.1.i) cikkelyével, amely szerint „az illetékes tisztviselők által a rendezvény biztonságos és szervezett lebonyolítása érdekében kiadott utasítások be nem tartása" szabálytalanságnak minősül.

A Ferrari tagjai kicsit elragadtatták magukat a dobogó alatt Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Az FIA közben megerősítette, hogy a szingapúri rendőrség letartóztatta azt a 27 éves férfit, aki a verseny 37. körében a 13-as kanyarnál beszaladt a pályára, ezért be kellett küldeni miatta a Safety Cart, ami befolyásolta az eredményt is.

„Úgy láttam, egy fotót próbált készíteni. Remélem, legalább jól sikerült, nem lett életlen" – mondta Vettel. „Elég nagy őrültség volt – ahhoz a kanyarhoz 280 km/ó-s tempóban közelítünk. A helyében nem akartam volna keresztülsétálni a pályán. Nem tudom, talán jobban el kell kerítenünk a tribünöket. Szerencsére sem őt, sem engem nem ért baj."

Egyébként nem ez az első eset, hogy valaki a pályán sétál, miközben Forma-1-es autók száguldanak rajta: a 2003-as Brit Nagydíjon egy Cornelius Horan nevű korábbi katolikus pap futott be az egyik egyenesbe, míg négy évvel korábban, Hockenheimben a Mercedes egy elbocsátott alkalmazottja zavarta meg tiltakozásul a versenyt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!