Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint Carlos Sainz nem volt elég közel Max Verstappenhez, amikor őt arra kérték a hollandot, hogy engedje el a frissebb gumikon autózó csapattársát.  

Ismét látványos teljesítménnyel hívták fel magukra a figyelmet a Toro Rosso fiatal pilótái, de a Szingapúri Nagydíj végére egy vita is kibontakozott a 8. helyen célba érő Max Verstappen és a 9. helyezett Carlos Sainz között. A két Toro Rosso Sergio Pérezt üldözte, amikor a 4 körrel régebbi gumikon autózó Verstappent többször is arra kérte a csapat, hogy engedje el Sainzot, ám ő ezt egy félreérthetetlen „nem!” kiáltással visszautasította.

„Szóltak, hogy engedjem el Carlost, de az egész versenyen jó volt a tempóm, mindenkit leráztam a középmezőnyben, és kezdtem utolérni az előttem lévőket, úgyhogy

– jelentette ki Verstappen a Sky Sportsnak, és hozzátette azt is, hogy „szerintem fordított esetben ugyanígy történt volna.”

Sainz szerette volna, ha átmenetileg Verstappen elé engedik - kattintásra galéria nyílik Forrás: AFP/Mohd Fyrol

A csatorna riportere, Ted Kravitz arról is beszámolt, hogy a holland pilóta édesapja, Jos azt a tanácsot adta a fiának, hogy ilyen helyzetben tagadja meg az utasítást, majd utólag próbálja elsimítani a helyzetet. Ez lehetséges, hogy be is jön neki, mert bár Verstappen ellenszegült a csapat döntésének, az istállót vezető Franz Tost a futam után úgy vélte „Carlosnak újabbak voltak a gumijai, úgyhogy azt gondoltuk, meg kellene előznie Maxot, de túl lassú volt. Túl messze volt tőle, ezért Maxnak igaza volt, amikor nemet mondott.”

„Carlos mindig legalább 3-5 tizeddel mögötte volt. Ha azt akarta, hogy cseréljük meg a pozícióikat, közelebb kellett volna kerülnie hozzá, mert így nem lett volna értelme. Nem érte volna utol Pérezt." Sainz ennek ellenére bosszús volt, mert szerinte úgy kellett volna tenniük, ahogy a Red Bull is eljárt Monacóban. „Nem kérdés” – válaszolta a Sky Sportsnak, amikor arról kérdezték, visszaadta-e volna a helyét Verstappennek, ha mégsem sikerül elmennie Pérez mellett. „Én sportszerű vagyok.

A csapat adjon lehetőséget a srácnak, aki az újabb gumikon van, hogy legalább próbálkozhasson. Ezúttal én voltam az” – nyilatkozta.

„Ha nem járok sikerrel, Max visszajöhet, és ugyanúgy a 8. helyen végez, én pedig a 9-en, semmi gond. Csupán meg akartam próbálni, de nem is adott rá lehetőséget, ennyi” – mondta, majd hozzátette, hogy továbbra is jól kijönnek egymással, bár szerinte a csapat érdekét is szem előtt kell tartani. A BBC-nek viszont megjegyezte: „Az idén már három vagy négy alkalommal elengedtem őt. Most négyszer szóltak neki, hogy engedjen el, mégsem tette meg. Ez kicsit bosszantó.”

Verstappen körhátránnyal kezdte a versenyt, miután nem tudott elrajtolni a mezőnnyel, Sainz pedig a forgalom miatt sokáig rostokolt a bokszban, és egyszer a váltója is üresbe ragadt. A problémák miatt mindketten hátulról küzdötték fel magukat, de látványos és tiszta előzésekkel felhívták magukra a figyelmet.

A Toro Rosso jelenleg a konstruktőri pontverseny 7. helyén áll, 18 ponttal lemaradva az 5. helyezett Force Indiától. Verstappen az egyéni ranglistán beérte a 30 pontos Nico Hülkenberget, Sainz pedig 11 egységgel a 16. helyen áll, holtversenyben Fernando Alonsóval.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!