Vágólapra másolva!
A Williams finn pilótája elismeri, hogy gyorsnak tartotta csapattársát, de a tempója így is meglepte.

Szoros verseny alakult ki a Williams háza táján a Ferraritól 2013 végén menesztett Felipe Massa és a feltörekvő Valtteri Bottas között. A 2014-es szezontól versenyeznek egymás oldalán, és bár Bottas tavaly 52 pont előnnyel legyőzte csapattársát a világbajnokságban, a Williams-Mercedes felállás eddigi egyetlen pole pozícióját Massa szerezte Ausztriában egy évvel ezelőtt, és az idén egyelőre 6 egységgel a finn fiatal előtt áll.

Bottast a nyár során megkörnyékezte a Ferrari, ami időlegesen kibillentette őt a legjobb formájából, az átigazolás viszont egyelőre meghiúsult, mivel a Scuderia nem volt hajlandó kifizetni Bottasért a Williams által elvárt összeget. Ráadásul az olaszokat a hírek szerint az is aggasztotta, hogy a finn pilóta az idén nem tud az általuk korábban elbocsátott Massa teljesítménye fölé nőni. Bottas viszont úgy véli, nem alacsony a mérce.

Massa vezet Bottas előtt a Brit Nagydíjon - és egyelőre az idei pontversenyben is előrébb jár Forrás: AFP/Ben Stansall

„Azt tudtam, hogy gyors a srác, de talán kissé meglepett, hogy mennyire” – ismerte el Bottas csapattársa 2015-ös formáját a finn MTV televíziónak. „Nagyon alábecsülik” – tette hozzá. „Komolyan meg kell dolgoznom azért, hogy le tudjam győzni őt.” A Williams az idén eddig csak egyszer állt hosszabb ideig egy futam élén: a Brit Nagydíjon rajtolták le a két Mercedest, ekkor Bottas – részben csapatutasítás miatt – képtelen volt a versenyt vezető Massa elé kerülni.

A brazil a héten elmondta, fontos számára, hogy a Williamsnél ismét tisztelik, és megbecsülik a munkáját, miután a Ferrarinál teljesen alárendelték őt az azóta szintén távozó Fernando Alonsónak. A grove-i istállónál viszont felismerték, hogy Massa meghálálja az odafigyelést, és Bottashoz hasonlóan vele is szerződést hosszabbítottak, így 2016-ban is változatlan lesz a felállásuk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!