Vágólapra másolva!
A Ferrari-rajongó Lawrence Stroll a hírek szerint fia pályafutását kívánja egyengetni Grove-ban, miután a maranellói istálló a hírek szerint leállítja pilótaképző programját, így Lance Strollnak nem marad hely a Scuderia környékén.

Az olasz Corriere della Sera szerint a Tommy Hilfiger márkát felfuttató Lawrence Stroll tulajdonrész vásárlását tervezi a Williamsben. A kanadai milliárdost tavaly a Sauberrel is összefüggésbe hozták, de egyelőre a Ferrarihoz áll legközelebb, mivel személyesen is rajongója az olaszok sportautóinak, és 16 esztendős fia, Lance a Scuderia tehetségkutató programjának tagja.

Felmerült viszont, hogy a maranellói istálló leállítja nem túl sikeres pilótaképzőjét, így a 49 esztendős Stroll alternatívákat keres, hogy fia pályáját továbbra is segíteni tudja. Lance tavaly megnyerte az olasz F4-es bajnokságot, az idei F3-as Eb-n pedig egyelőre a 7. helyen áll, fejlődésében Luca Baldisserri, a Ferrari Driver Academy vezetője is segíti. Az olasz szakember a Schumacher-korszak egyik fontos háttérembere volt, de a versenycsapat munkájában már régen nem vesz részt.

Lance Stroll a Ferrari kötelékéből a Williamshez kerülhet Forrás: Ferrari

A lap szerint Stroll magával vinné Baldisserrit is a Williamshez, hogy továbbra is támogassa fiát az F1 felé vezető úton, de Leo Turrini szakblogger kérdésére ezt ő maga határozottan cáfolta. „Írd meg, hogy nem megyek a Williamshez. Nem azért, mert nem hívtak, hanem mert nem akarok. 53 éves vagyok, és majdnem hét szezonnal ezelőtt lezártam azt a korszakot, amikor a nagydíjakon dolgoztam” - jelentette ki Baldisserri.

Mióta a tavaly életbe lépett szabályváltozásoknak köszönhetően a Williams ismét a konstruktőri dobogóra került, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy további források bevonásával még versenyképesebbek lehessenek. Emellett a Mercedes csapat társtulajdonosa, Toto Wolff is régen próbál megszabadulni a Williamsben birtokolt részvényeitől, de legutóbb csak csökkenteni tudta a részesedését.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!