Vágólapra másolva!
Azt ígéri, az utolsó futamoknak támadó hozzáállással fog nekivágni, miután Monzában komoly hátrányba került Hamiltonhoz képest. A brit mesterhármasra tör Szingapúrban.

Lewis Hamilton 53 pontra növelte az előnyét a világbajnokságban, miután Monzában az idei hetedik futamgyőzelmét aratta, Nico Rosberg pedig két körrel a verseny vége előtt esett ki a 3. helyről. A német tudja, hogy jelentősen csökkentek az esélyei a világbajnoki címre, ennek ellenére nem adja fel a küzdelmet – sőt azt állítja, minden eddiginél keményebben fog harcolni a hátralévő hét versenyen.

„A monzai verseny nem a terveim szerint alakult – nagyon bosszantó, hogy ilyen kevéssel a leintés előtt maradtam le egy jó eredményről" – nyilatkozta a hétvégi Szingapúri Nagydíj előtt. „Az utolsó hét versenynek másfajta hozzáállással fogok nekivágni, hiszen már nincs veszítenivalóm. Támadó stílusban fogok versenyezni, és semmiképpen nem adom fel a küzdelmet."

Rosberg örül, hogy az egyik kedvencének tartott szingapúri pályán kezdheti meg a felzárkózást. „Ez a verseny mindenki számára nagyon nehéz – fizikailag és mentálisan is -, de én szeretem ezt a fajta kihívást. Tavaly csak néhány ezreddel maradtam le a pole-ról, és a versenynek is magabiztosan vágtam neki, de a kormánykerék hibája miatt kiestem. Tudom, hogy a tempóm megvan a győzelemhez, ezért remélem, tiszta hétvégém lesz."

Rosberg úgy érzi, még van esélye a vb-címre Forrás: AFP

Hamilton mesterhármasra tör

Hamilton az eddigi egyik legjobb F1-es hétvégéjének nevezte az Olasz Nagydíjat. „A csapat hihetetlen autót épített, nem tudom eléggé megköszönni a munkájukat" – mondta a brit. „Kár, hogy Nico nem tudta befejezni a versenyt, de tudom, hogy képes lesz talpra állni, és Szingapúrban ismét csatázhatunk egy jót."

A címvédő szerint a szingapúri verseny „az idény egyik fénypontja", és reméli, hogy a villanyfényes utcai futamon megszerezheti zsinórban a harmadik győzelmét. „Szeretem az ilyen pályákat. Két órán keresztül 100 százalékos koncentrációra van szükségünk, és az őrült mértékű páratartalom mellett ez nehezebb, mint aminek hangzik" – magyarázta. „Bármilyen kis hiba miatt a falban köthetünk ki, ezért tényleg fontos az összpontosítás."

Nem legyőzhetetlenek

A Mercedes főnöke, Toto Wolff reméli, hogy a „nehéz" monzai hétvége után Szingapúrban mindkét pilótájuk a lehető legjobb eredményt éri el. „Mindkét versenyzőnk nagyon jól szerepelt Monzában, de sajnos csak egyikük érte el azt az eredményt, amelyet megérdemelt" – nyilatkozta. „Ez volt az első kiesésünk idén – ez megmutatja, mennyit javult a megbízhatóságunk, ugyanakkor azt is bizonyítja, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek."

„Minden részlet számít, megpróbálunk mindenre odafigyelni. Tanulunk a hibáinkból, és reméljük, Szingapúrban mindkét autónkkal visszatérünk a csúcsra. Ez persze nem lesz könnyű, hiszen a szingapúri verseny óriási kihívást nyújt nemcsak a pilóták, hanem az autók számára is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!