Vágólapra másolva!
A brazilnak az utolsó körökben keményen kellett védenie a dobogós helyét csapattársával szemben a monzai futamon.

A 34 éves Felipe Massa másodvirágzását éli a Williamsnél, és Olaszországban neki, nem pedig fiatal csapattársának, Valtteri Bottasnak sikerült hamarabb megszereznie idei második dobogós helyét. A brazil és a finn összecsapott a 3. helyért az utolsó körökben, de a rutinosabb fél állta a sarat.

"Az egész verseny alatt jó volt a tempóm, kivéve az utolsó 10 körben. Elhasználódtak a gumijaim, és Valtteri nagyon keményen hajtott mögöttem – úgy éreztem, ehhez már túl öreg vagyok!

- ismerte el Massa. "Mivel korábban cseréltem kereket, (Bottas) előnyben volt a gumikkal a verseny végén. Nehéz volt magam mögött tartani, mert nagyon akarta a pozíciómat."

Felipe Massa a pódiumon. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Olivier Morin

"Nagyon boldog vagyok. A rajtom nem sikerült fantasztikusan, de mások még rosszabbul indultak el, így sikerült előrelépnem."

"A Ferrari jelenleg gyorsabb nálunk, a Mercedes pedig mindenkinél sokkal gyorsabb. De ha továbbra is keményen hajtunk, máskor is felállhatunk a dobogóra."

Hozzátette, hogy érezte a szurkolók bíztatását, ami ferraris múltjából fakadt. Massa az Osztrák Nagydíj után állt ismét dobogóra, és eredményével

feljött a 4. helyre a világbajnoki tabellán.

5, illetve 6 ponttal előzi meg a két finnt, Kimi Räikkönent és Bottast.

Bottasnak problémái voltak

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Williams dobogóra jutásához az is kellett, hogy Kimi Räikkönen elrontsa a rajtot, Nico Rosberg pedig kiessen motorhibával a 3. helyről három körrel a cél előtt. A dobogóra Bottas is szemet vetett, de elmondása szerint a versenyen több tényező is akadályozta.

"A táv végén nagyon jó tempót diktáltam. Az utolsó körben viszont vesztettem az erőből az MGU-k meghibásodása miatt" - közölte. "A bokszkiállásomnál is sok időt vesztettem." Massa és Bottas a kerékcserékig Rosberg előtt haladt, de a német egy elévágással mindkettőjüket megelőzte. Az adatok szerint a Mercedes szerelői legalább fél másodperccel gyorsabban dolgoztak a Williamsnél.

Az istálló technikai igazgatója, Pat Symonds a Sky Sportsnak elmondta, hogy hagyták versenyezni a pilótákat egymással. "Az utolsó körben visszatartottam lélegzetem. Izgalmas volt, hagytuk versenyezni a srácokat" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!