Társoldalunk:

Máris kukába dobhatják Ricciardo egyik új motorját

2015.09.05. 13:19

A szombati monzai edzésen 40 kilométer után valószínűleg menthetetlenül tönkrement a vadonatúj motor az ausztrál autójában.

A Red Bull úgy próbálja növelni a szezonban bevethető motorjai számát, hogy Monzában egyszerre bevállaltak több büntetést kereten felüli Renault-k beszereléséért, mindezt azért, hogy utána szabadon variálhassanak velük. Pénteken a 6., szombaton a 7. friss egységeket építették be az autókba, így Daniel Ricciardóra és Danyiil Kvjatra alapból 20-20 rajthelyes hátrasorolás vár az időmérőt követően. Formálisan ez egyébként még több lesz, mert a pilóták egyéb hajtáslánc-főelemekből is kaptak újakat.

Újabb Renault-motorhiba történtForrás: Red Bull

A fondorlatos terv azonban máris befuccsolt Ricciardo esetében: a szombat délelőtti, utolsó monzai szabadedzésen 7 megtett kör, azaz valamivel több, mint 40 kilométer után le kellett parkolnia az ausztrálnak motorhiba miatt, és félő, hogy az egység menthetetlen. "Sajnos úgy néz ki, hogy elvesztettük a motort" - nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke lehangoltan a Sky Sportsnak. "Nincs több bevethető (új) motorunk, ezért a tegnapit kell beszerelnünk."

Ricciardo a szezonnyitón hasonlóan járt, ahol szintén nagyon korán tönkrement az egyik erőforrása. A Renault úgy tervezi, hogy továbbfejlesztett motorját az USA Nagydíjra viszi el először, ezért ott szintén büntetésre készülhetnek a Red Bull, illetve a Toro Rosso versenyzői, ha a csapatok úgy döntenek, hogy beszerelik a frissítést.

A Honda a bevetett motorok számát tekintve egyébként egyelőre veri a Renault-t, Fernando Alonso és Jenson Button már 9-9-et kapott a McLarennél. A szabályok autónként csak 4 (új gyártó esetén 5) motor használatát engedélyezik büntetlenül a szezon folyamán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!