Vágólapra másolva!
Arrivabene elismerte, hogy Monzára kijátszottak pár fejlesztési zsetont, „szupermotort” azonban nem építettek. A hátrányuk óriási.

A Ferrarit irányító Maurizio Arrivabene elismerte, hogy a maranellói istálló továbbfejlesztett motorral készült hazai versenyére, az Olasz Nagydíjra, a Mercedes legyőzését azonban így sem tartja életszerűnek.

„Igen, azt megerősíthetem, hogy elköltöttünk pár zsetont, egy kicsit előre is léptünk, de a sokat emlegetett szupermotortól messze vagyunk" – mondta az Origo GPhírek kérdésére péntek délután. „Ferrari motorunk van, az éppen elég."

Habár Sebastian Vettelt a péntek délutáni szabadedzésen csak a két Mercedes előzte meg, 7 tizedmásodperccel lassabb volt náluk. Ez a különbség annak fényében nem szélsőségesen nagy, hogy a Mercedes az idei legjelentősebb fejlesztést hajtotta végre a hajtásláncán, egyszerre elköltve mind a 7 zsetonját, de Arrivabenének nincsenek illúziói a Ferrari esélyei felől.

Räikkönen a két Force Indiától is lemaradt ma Forrás: AFP/Andreas Solaro

„Szükségem lesz egy távcsőre, hogy ne veszítsem szem elől a Mercedest!" – viccelődött, amikor arról kérdezték, hogy mit vár az Olasz Nagydíjtól. „Átütő formában vannak, de igazság szerint a mi tempónk sem volt rossz. Még korai jóslatokba bocsátkoznunk, mivel azonban ez a hazai versenyünk, meg fogjuk tenni, amit csak lehet. Sok ellenféllel kell számolnunk, a Mercedes még mindig nagyon messze van tőlünk."

Mivel Monzában a motorteljesítmény a legfontosabb tényező, az sem lenne rossz eredmény, ha a Ferrarinak sikerülne legyőznie a Mercedes ügyfélcsapatait, ám Arrivabene is tudja, hogy a csapat fanatikus hazai közönsége ennél többet szeretne látni.

„Tegnap találkoztunk a tifosival, és látva a lelkesedést a szemükben arra gondoltam, akárcsak Kimi és Sebastian, hogy muszáj tennünk értük valamit" – mondta. „Nemcsak a nyomás óriási rajtunk, érzelmileg is borzasztóan intenzív ez a hétvége. Szeretnénk széles mosolyt látni a szurkolóink arcán, viszont tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel is. Tudom, hogy mekkora a felelősségem. Remélhetőleg az ő lelkesedésük is érni fog annyit, mint a zsetonok!"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!