Vágólapra másolva!
Legalább 2017-ig náluk marad, ami azt is jelenti, hogy akkor sem megy a Ferrarihoz.

A Force India kedden bejelentette, hogy újabb két évre, 2017 végéig hosszabbított Nico Hülkenberggel. A generációja egyik legtehetségesebb tagjának tartott német versenyző a Le Mans-i 24 óráson a Porschével aratott győzelme révén az idén újra a reflektorfénybe került, és azt is fontolóra vette, hogy a Forma-1-ből – ahol továbbra sem sikerült bekerülnie egy élcsapathoz – kiszállva a WEC-ben folytatja a pályafutását.

Most mégis két további szezonra elkötelezte magát az F1 mellett, de a szerződése azt is jelenti, hogy 2016 végén sem igazolhat a Ferrarihoz, amikor pedig Kimi Räikkönennek várhatóan távoznia kell onnan. Azt állította, örül, hogy a jelenleg a konstruktőri 6. helyen álló Force Indiánál maradhat.

Hülkenberg 2017-ig marad a Force Indiánál Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

„Kívül-belül ismerem ezt a csapatot, ahol otthon érzem magam, ezért teljesen logikus volt hosszú távon elkötelezni magam mellette. Az utóbbi két évben mély benyomást tett rám a fejlődésük, amit a jövőre nézve biztatónak érzek" – mondta. „Szerintem adottak a legfontosabb építőkockák ahhoz, hogy előrelépjünk. Szeretnék a csapattal együtt feljebb kapaszkodni a rajtrácson."

A Force India is jól ismeri Hülkenberget, hiszen a Williamsnél történt bemutatkozó idényét követően 2011-ben a tesztpilótájuk, majd 2012-ben a versenyzőjük volt, mielőtt a Saubernél tett egy éves kitérő után tavaly visszatért hozzájuk.

Az istálló főnöke, Vijay Mallya azt ígérte, igyekezni fognak „a tehetségéhez méltó" autót építeni. „Nem titkolom, hogy én vagyok Nico egyik legnagyobb rajongója, ezért fantasztikus megerősítenem, hogy a következő pár szezonban is a mi versenyzőnk marad"- mondta. „Máris csaknem négy évet töltött nálunk, és közben a világ egyik legjobbjává nőtte ki magát. Nicónak a tempója és a technikai felkészültsége is megvan, valamint elég érett is ahhoz, hogy a következő években nagyszerű eredményekhez segítsen minket."

A tabellán egyébként Hülkenberg jelenleg egy ponttal áll csapattársa, Sergio Pérez mögött, akinek Spában elért 5. helyezése a Force India idei legjobbja eddig. A csapat őt is szeretné megtartani, egyelőre azonban nem hosszabbítottak vele.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!