Vágólapra másolva!
Korábbi főnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, a finn sokkal többre volt hivatott, de már soha nem derül ki, mire lett volna képes az F1-ben. A McLaren 2010-re újra megpróbálta leszerződtetni, noha a finn „szenvedélyesen utálja” Ron Dennist.

A McLaren korábbi csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, Räikkönen a képességei alapján sokkal eredményesebb versenyző lehetett volna, ha ki tudta volna hozni magából a maximumot. A finn 2002 és 2006 között öt idényt töltött a McLarennél, és 2003-ban csak két ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a bajnok Michael Schumacher. Négy évvel később, már a Ferrari színeiben megnyerte a bajnokságot, azóta viszont egyszer sem került a csúcs közelébe, két évre ráadásul ott is hagyta a Forma-1-et.

Whitmarsh azt állítja, ő mindig több lehetőséget látott Räikkönenben, ezért a harmadik ferraris idénye után, 2010-re megpróbálta visszacsábítani a McLarenhez. A finn végül a ralit választotta, és ebben az anyagi szempontok mellett az is közrejátszhatott, hogy a McLaren első emberével rossz volt a kapcsolata.

Räikkönen sikeresebb is lehetett volna Forrás: AFP

„Ron (Dennist) szenvedélyesen utálja, de én mindig kijöttem vele" – mondta Whitmarsh a Motor Sport magazinnak. „Tárgyaltunk a menedzsmentjével, de – ami az üzlet anyagi részét illeti – kicsit nagyravágyóak voltak. Jenson (Button) közben elérhetővé vált, és minden darab a helyére került."

Whitmarsh szerint „bosszantó, hogy Kimi hiába okos, és hiába gyors, ezt soha nem használta ki. Ez igazán dühítő." A McLarentől a 2013-as idény végén távozó Whitmarsh szerint a 35 éves Räikkönenről már nem is fog kiderülni, mire lehetett volna képes. „Soha nem tudta valóra váltani a benne rejlő lehetőségeket. Most már nem is fogja, és ez nagy kár. Pedig rendkívül éles eszű, száraz humorú srác, én nagyon kedvelem."

A Ferrari a Belga Nagydíj előtt jelentette be, hogy a 2016-os idényre is megtartja Räikkönent, a jelek szerint egyéves szerződést kötöttek vele. A Motor Sport úgy tudja, a Ferrarinak opciója sincs rá a 2017-es szezonra, mert az olaszok addigra Max Verstappent szeretnék megszerezni. Räikkönen idén egyelőre a bajnokság 4. helyén áll, mindössze egy pozícióval lemaradva Sebastian Vettel mögött, de csapattársa majdnem kétszer annyi pontot gyűjtött, mint ő.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!