Vágólapra másolva!
Vijay Mallya mindkét versenyzőjét szeretné megtartani, és nem lát a távozásukra utaló jeleket. A német állítólag már alá is írt a következő szezonra.

A Force India egyelőre nem jelentette be hivatalosan, milyen pilótapárossal vágnak neki a 2016-os szezonnak, de a csapatfőnök Vijay Mallya arra számít, hogy egyik versenyzőjüktől sem kell megválniuk. Az elmúlt hetekben Nico Hülkenberg és Sergio Pérez neve is felmerült különböző csapatokkal kapcsolatban: a német ugyan megint lemaradt a ferraris szerződésről, de elmondása szerint „több jó lehetőség" közül válogathat, Pérezt pedig a hírek szerint a jövőre gyári csapatot indító Renault környékezte meg.

„Az a célunk, hogy mindkettejüket megtartsuk a következő idényre" – nyilatkozta Mallya az Autosportnak. „Bízom benne, hogy sikerülni fog."

Mallya elmondta, a megállapodásokat egyelőre nem véglegesítették, de nem lát a pilóták távozására utaló jeleket. „Amíg alá nem írtuk a szerződéseket, semmit nem erősíthetek meg, de nem hiszem, hogy elhagyják az istállót" – mondta. Hozzátette, ha a Force Indián múlik, biztosan nem változtatnak, hiszen mindkét pilóta a várakozásaiknak megfelelően teljesít. A bajnokságban jelenleg a 11. és 12. helyen állnak, Pérez egy ponttal előzi meg csapattársát.

Hülkenberg újabb idényt tölthet el a Force Indiánál Forrás: AFP

„Nico fantasztikusan vezet idén, ő az egyik legjobb pilóta a mezőnyben. Nagyon elégedettek vagyunk vele" – jelentette ki. „Checóról ugyanezt tudom elmondani. Nem is lehetnék elégedettebb a munkájukkal."

Nincs határidő

A csapat nem tűzött ki határidőt a pilótapáros bejelentésére, és Mallya nem zárja ki, hogy megint az utolsók között véglegesítik a felállásukat. Szerinte ez nem jelenti azt, hogy bizonytalanok lennének. „A versenyzőink elkötelezettek, a motivációjuk is kiváló, és nagyon elégedettek a B-specifikációjú autónkkal, valamint a csapat fejlődésével" – magyarázta. „Ha nem akarnának maradni, elmondanák nekem. Barátok vagyunk, jó a kapcsolatunk."

Vasárnap egyébként több forrás is úgy értesült, hogy Hülkenberg már alá is írta a szerződését a 2016-os idényre. A német Bild információi szerint a hosszabbítást akár már hétfőn bejelenthetik, de Mallya nyilatkozata alapján könnyen lehet, hogy várni kell a megerősítésre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!