Vágólapra másolva!
A csapat főnöke azonban figyelmeztette a rajongókat, hogy ne számítsanak nagy előrelépésre, mert a hazai versenyükön nem várnak kiemelkedő eredményt.

Továbbfejlesztett motort vihet Monzába a hazai versenyére készülő Ferrari, amelyhez zsetonokat is felhasználhatnak. Legutóbb Kanadába vittek új erőforrás-változatot, akkor három zsetont váltottak be. Még további héttel gazdálkodhatnak az idén, Maurizio Arrivabene szerint azonban ebből egyelőre keveset fognak kijátszani.

„Dolgozunk rajta, de azért egy ’szupermotorra’ ne számítsanak Monzában!” – hűtötte le a kedélyeket az olasz menedzser. „Ha fel is fogunk használni néhány zsetont, csak nagyon keveset. Nem érdemes szuper erőforrásról beszélni, ez csak egy újabb specifikáció lesz” – jelentette ki, ám azt nem részletezte, hogy az erőforrás mely egységei újulhatnak meg, és a Ferrari mit vár az új változattól. Amelyet várhatóan ismét csak a gyári csapat kap majd meg, miután a Sauber a múlt hétvégi Belga Nagydíjon váltott a kanadai specifikációra.

Arrivabene nem vár áttörést az új motorváltozattól Olaszországban Forrás: Ferrari

A tél folyamán a Ferrari kiskaput talált az F1-es motorfejlesztést meghatározó szabályokban, így a zsetonrendszert sikeresen kiterjesztették a szezon idejére is. Ennek köszönhetően a téli tesztek előtt alaposan feljavított motor teljesítményét Kanadában még tovább tudták fokozni, de a Mercedes szintjét még mindig nem sikerült elérniük. Ez Spában is látszott, ahol nemcsak az Ezüstnyilakkal, hanem a többi, Mercedes motorral szerelt csapattal is meggyűlt a bajuk.

„Tudják, Monza hasonló Spához” – mondta Arrivabene. „Úgyhogy kevésbé fekszik az autónknak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy máris bedobjuk a törölközőt, és elfutunk, mert nem akarunk küzdeni. Úgy megyünk oda, hogy mindent beleadunk. Azt is tudjuk viszont, hogy elsősorban nem minket kell majd legyőznie annak, aki nyerni akar.”

Örülnének egy bűvésztrükknek

A Ferrari az idén két versenyt, a malajziai és a magyarországi futamot tudta megnyerni Sebastian Vettel révén, de a szokásos „erőpályákon”, Kanadában – műszaki hibák miatt –, Silverstone-ban és Spában a szokásosnál gyengébben szerepeltek, ezért Arrivabene hazai versenyére sem jósol nagy sikert.

„Ezt nagyon sajnálom, hiszen az Olasz Nagydíj következik, de a valóság talaján akarok állni. Nem szeretném ámítani a rajongókat, ezért úgy mondanám, hogy örülni fogok, ha ki tudjunk húzni valamit a kalapból, de nem mi leszünk a viszonyítási pont” – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!