Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es versenyző a vasárnapi IndyCar versenyen szenvedett súlyos fejsérülést, miután egy másik autóról leszakadó alkatrész eltalálta a sisakját. A népszerű pilótának a Forma-1-ből is rengetegen üzentek.

Az egykori Forma-1-es versenyző, Justin Wilson válságos állapotban, kómában fekszik egy amerikai kórházban, miután a vasárnapi IndyCar futamon súlyos fejsérüléseket szenvedett a poconói oválpályán. Wilson egy rendkívül szerencsétlen baleset részese volt: az élen haladó Sage Karam a falnak ütközött, és az autójáról leszakadó egyik alkatrész pont sisakon találta a mögötte érkező britet. Wilsont mentőhelikopterrel kórházba szállították, az állapotáról vasárnap este annyit közöltek, hogy életveszélyben van, és kómában fekszik súlyos fejsérülésekkel.

A 37 éves Wilson korábban a Forma-1-ben is versenyzett, a Minardi és a Jaguar színeiben összesen 16 futamon állt rajthoz 2003-ban, és egy pontot szerzett. Noha tehetséges versenyzőnek tartották, 192 centiméteres magassága megnehezítette a tárgyalásokat az F1-es istállókkal, ezért az Egyesült Államokban folytatta a pályafutását. 2004 és 2007 között a Champ Carban, 2008 óta pedig az IndyCarban versenyzett.

Wilson rendkívül népszerű a versenyzőtársai körében, és nemcsak az IndyCarból, hanem más szériákból is rengeteg biztató üzenetet kapott a különböző közösségi oldalakon. A Twitteren számos F1-es versenyző is jelezte, hogy gondolatban Wilson mellett vannak a nehéz időkben.

Wilson 2003-ban versenyzett a Forma-1-ben Forrás: AFP

„Ne add fel a harcot, mindannyian melletted vagyunk" – üzente honfitársa, Jenson Button, aki az utánpótlás-szériákban is versenyzett Wilson ellen. A 2009-es Magyar Nagydíjon szintén súlyos fejsérülést szenvedett Felipe Massa is a támogatásáról biztosította Wilson családját. „Mindannyian imádkozunk a gyors felépülésedért, maradj erős, Justin!" – írta.

„Nehéz időszak ez az autóversenyzők közösségének" – írta Daniel Ricciardo, minden bizonnyal Jules Bianchi júliusi halálára utalva. „Az a lényeg, hogy világszerte mindenhol összetartsunk." Bianchi korábbi csapata, a Manor kiemelte, hogy Wilsont „nagyon sokan szeretik az autósport családjában", és a rengeteg pozitív üzenet remélhetőleg segít a felépülésében.

Wilson balesete után ismét felszólaltak azok, azok a zárt pilótafülkéket tartják a legjobb megoldásnak a hasonló balesetek elkerülésére, hiszen az utóbbi években a fejet ért ütések okozták a legtöbb súlyos sérülést az autóversenyzésben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!