Vágólapra másolva!
A német elismeri, hogy csapattársa szombaton jobban teljesített, de vasárnap már a rajtnál elvenné tőle az első helyet. Hamilton megtalálta az ideális beállításokat Belgiumban, és az időmérő végére tartogatta a legjobb köreit.

Lewis Hamilton simán, fél másodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót a Belga Nagydíj időmérő edzésén, pedig a pénteki gyakorlások alapján Nico Rosberg kezdte jobb formában a hétvégét. Hamilton elmondta, rengeteget javult az autója szombat délelőttre, a Q3-ban pedig sikerült tiszta köröket futnia.

„Nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával ezen a hétvégén. Az első pillanattól kezdve jónak éreztem az autómat, bát a beállításokkal sokat kellett foglalkoznunk a pénteki edzések után" – nyilatkozta a brit, aki az idei 11. nagydíjon a 10. pole pozícióját szerezte meg. „Nagyon keményen dolgoztunk, és sikerült megtalálnunk az ideális beállításokat, ezért ma sokkal jobbnak éreztem az autót."

Hamiltont meglepte, hogy ilyen nagy különbséggel verte Rosberget, szerinte a csapattársa nem tudta a döntő pillanatokban kihozni a legtöbbet az autójából. „Nico az egész hétvégén gyors volt, szoros verseny volt közöttünk. Szerencsére én pont a Q3 végén futottam meg az eddigi legjobb köreimet" – magyarázta.

Rosberg csalódott, de bízik a győzelemben. Kattintson a képre a Belga Nagydíj szombati napjáról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP

Hamilton a legutóbbi három versenyen rendre elvesztette az első helyet a rajt után, Spában ráadásul a megváltozott rajtprocedúra miatt is kiszámíthatatlanabb lesz az indulás. Ennek ellenére bízik benne, hogy az élen tud maradni. „Hosszú utat kell megtennünk az 5-ös kanyarig, addig bármi megtörténhet a rajt után" – mondta. „A csapat alapos vizsgálatokat végzett ezen a területen, a szimulátorban és a pályán is dolgoztunk a rajtokon. Úgy érzem, a lehető legjobban felkészültem."

Rosberg a győzelemre tör

Rosberg elismerte, hogy Hamilton az időmérőn „legyőzhetetlen" volt, de szerinte a versenyen tiszta lappal indulnak. „A Q3-ban Lewis megtalálta azt az extrát, amit nekem nem sikerült" – mondta. „Csalódott vagyok, de a versenyen még bármi megtörténhet. Szükségem lesz egy jó rajtra, az Eau Rouge után pedig remek esélyem nyílhat az előzésre a hosszú egyenes végén. Egyértelműen a győzelem a célom, ezt az időmérő eredménye sem befolyásolja."

„Holnap rajtolunk először az új szabályok szerint, érdekes lesz látni, hogyan sikerül az indulás. Szerintem lehet egy kis kavarodás a rajtnál, majd meglátjuk, ki tud ebből profitálni."

Rosberg hozzátette, a két Mercedes ezúttal megpróbál majd jobban vigyázni egymásra, mint a tavalyi Belga Nagydíjon, akkor ugyanis a világbajnoki csata hevében összeütköztek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!