Vágólapra másolva!
Már 2016-ban a Mercedes erőforrásait szeretnék használni, de korántsem biztos, hogy ezt sikerül elintézniük.  Ecclestone szerint a Mercedes jobban teszi, ha szükség esetén odaadja a motorjait a Red Bullnak.

Továbbra sem tudni, mi lesz a Renault és a Red Bull sorsa a jövőben, csak az tűnik egyre biztosabbnak, hogy a megállapodásuk 2016-os lejárta után nem folytatják az együttműködést. Noha a Red Bull korábban úgy nyilatkozott, hogy jövőre a szerződésüknek megfelelően még a franciák motorjait fogják használni, a paddockból érkező információk szerint keményen dolgoznak rajta, hogy már 2016-ra megszerezzék a Mercedes erőforrásait.

A Red Bull a hírek szerint a gyenge eredményekre hivatkozva próbálja érvényteleníteni a megállapodást, hiszen a problémáik nagy részét a Renault számlájára írják. A szerződésükben állítólag van is egy záradék, ami lehetőséget ad a kilépésre, a francia gyártó azonban ennek az ellenkezőjét állítja. Így az sem elképzelhetetlen, hogy a Red Bull és a Renault harca a bíróságon folytatódhat.

Amikor a Belga Nagydíjon a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót kérdezték az ügyről, az osztrák meglehetősen sejtelmes nyilatkozatot adott. „A hivatalos válasz úgy hangzik, hogy 2016 végéig szerződésünk van a Renault-val. Információnk szerint a Renault Monza után dönt a jövőjéről, utána ennek megfelelően kezeljük majd a helyzetet" – mondta.

Még mindig nem tudni, milyen motorral versenyeznek jövőre a Red Bullok Forrás: AFP

A német Auto Motor und Sport azonban több helyről is olyan pletykákat hallott, hogy a Red Bull már néhány nappal ezelőtt felbontotta a szerződését, és csak az a kérdés, hogy a Renault emiatt indít-e pert ellenük. Ha viszont valóban lemondtak a franciák motorjairól, akkor sem biztos, hogy megkapják a Mercedes hajtásláncait, a németek egyelőre nem hoztak egyértelmű döntést erről.

Ecclestone figyelmeztette a Mercedest

A vállalaton belül állítólag sokan támogatják, sokan pedig ellenzik az ötletet, de Bernie Ecclestone szerint nagyon óvatosnak kell lenniük a döntéssel kapcsolatban. A Red Bull ugyanis könnyen motor nélkül maradhat, ami az egész Forma-1-re rossz fényt vetíthetne.

„Szerintem nem szívesen adnának nekik motort" – mondta Ecclestone a Mercedesről. „Viszont alaposan át kell gondolniuk, mi történne akkor, ha így döntenek."

Ecclestone félig viccelődve hozzátette, ha a Red Bull motor nélkül marad, „valaki biztosan panaszkodni fog az Európai Bizottságnál." Korábban ugyanis többször felmerült, hogy az Európai Unió vizsgálatot indíthat a Forma-1 ellen, mivel egyesek szerint a sportág működése ellenkezik a versenyjogi törvényekkel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!