A Red Bull esőt remél, mert nincs több az autóban

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Belga Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 22: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives during qualifying for the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 22, 2015 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150822-00390 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo autója az egyetlen a vasárnapi Belga Nagydíj időmérőjének első nyolc helyezettje között, amit nem Mercedes motor hajt. A Red Bull pilótája örül annak, hogy végre új arcok is bekerültek a legjobb tíz közé, és reméli, hogy a futamon az időjárás további segítséget hozhat számára.

A belgiumi időmérőn is folytatódott Daniel Ricciardo jó szereplése annak ellenére, hogy a gyors spái pálya nem kedvez a Renault motorokkal szerelt Red Bullnak. Az ausztrál pilóta az eddigi utolsó győzelmének helyszínén, a tavalyihoz hasonlóan az 5. helyről rajtolhat, miután a 6. leggyorsabb időt futotta, és a 4. helyezett Romain Grosjean büntetés miatt hátrébb szorul. Elmondta, nem babonás, de reméli, hogy szerencsét hozhat számára a változatlan rajthely.

„Remek, hogy mi is a csoportosulás részei lehetünk” – utalt a Mercedesek mögötti szoros mezőnyre, amelyben a Williams, a Lotus, a Force India, a Red Bull és a Ferrari autói is megtalálhatók. „Az első és a harmadik szektorban kissé vérszegények vagyunk, de ennek nagy részét vissza tudjuk nyerni a középsőben” – mondta. „A Mercedesek utáni nyolcas elég érdekes, jó ezt látni. Remek, hogy olyan srácok is előrébb jöttek, akik az idén még nem nagyon tudták ezt megtenni.”

Ricciardo a 3. sorból indul - Kattintson a képre a szombati galériánkhoz! Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Lewis Hamilton és Nico Rosberg előnyét látva nem valószínű, hogy vasárnap bárki is megszorongathatja az Ezüstnyilakat, de a helyzet tavaly is hasonló volt, akkor Rosberg mindkettejük versenyét tönkretette, így Ricciardo került az élre. „A remény hal meg utoljára” – mondta az ausztrál az idei esélyeiről. Ha kapunk némi segítséget a Merciktől, vagy féltáv környékén leszakad az ég, lehet némi remény” – jelentette ki.

Ricciardo eredményének ismeretében a Hungaroringen másodikként célba ért Danyiil Kvjat kiesése a Q2-ben nem tekinthető jó eredménynek. Az F1 történetének legsikeresebb orosz versenyzője nem szolgált magyarázattal a lemaradására, de elárulta, hogy a legjobbját nyújtotta, ezért csalódott az eredmény miatt. Ennek ellenére bízik a stratégiájában, és reméli, hogy a pályán lehetősége nyílik majd előzni, így a lehető legtöbbet kihozhatja rajthelyéből.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy Ricciardo (pályán megszerzett) 6. helye „a legjobb, amit remélhettünk”, és balszerencsésnek nevezte Kvjat kiesését. Úgy vélte, a tavalyi győztes fejlesztései beváltak a spái pályán. „A karosszériánk versenyképes, különösen a kettes szektorban, ami jó hír. Ezen a pályán a pilóták mindenképpen képesek lehetnek előzni, és remélhetőleg az idő is kiszámíthatatlan lesz, így előreléphetünk a rajthelyeinkről.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!