Vágólapra másolva!
Szeretne a pályán kívül is több időt tölteni a riválisaival, de szerinte erre manapság egyiküknek sincs ideje. Úgy véli, természetes, hogy egyes pilóták nem kedvelik egymást.

Sebastian Vettel elárulta, szeretné, ha a Forma-1-es versenyzők között hasonlóan szoros lenne a kapcsolat, mint a sport korábbi évtizedeiben. Régebben gyakran előfordult, hogy a pilóták a pályán kívül jó barátok voltak, noha a versenyeken kemény csatákat vívtak egymás ellen. Vettel szerint a sportág első évtizedeiben az egész mezőnyben jelen volt egyfajta bajtársiasság, ami manapság hiányzik a Forma-1-ből.

Vettel belátja, hogy az évek során történt változások szinte ellehetetlenítették a pilóták közötti szorosabb köteléket, hiszen mindenki „rendkívül elfoglalt" a pályán kívül is. „Nincs sok időnk arra, hogy a többi versenyzővel lógjuk, és mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe. Szerintem ez szomorú" – idézi a Motorsport.com a németet. „30-40 évvel ezelőtt még más volt a helyzet – sok minden történt, ami természetes módon közelebb hozta egymáshoz a pilótákat."

Vettel szeretne néha a pályán kívül is összefutni a riválisaival Forrás: AFP

A négyszeres világbajnok tisztában van vele, hogy minden riválisával nem tarthat fenn jó kapcsolatot, de szeretné, ha a Forma-1 szeretete közelebb hozná őket. „Elvégre egy közös szenvedély köt össze minket, bár természetes, hogy néhány másik srácot nem kedvelünk" – mondta. „Olyan ez, mint egy iskolai osztály – valakit kedvelünk, másokat pedig kevésbé, de ez nem jelenti azt, hogy néha ne lóghatnánk együtt."

Bianchi balesete közelebb hozta őket

Felipe Massa úgy véli, az elmúlt hetekben egy szomorú esemény, Jules Bianchi halála hozta közelebb egymáshoz a pilótákat. Bianchi temetésére a mezőny számos tagja elutazott, és Massa szerint a biztonságosabb versenyekért folytatott küzdelem is összekovácsolta őket.

„Egy ilyen esemény után közelebb kerülnek egymáshoz a versenyzők, jobban kötődünk egymáshoz" – nyilatkozta a Globónak a brazil, aki barátjaként tekintett Bianchira. „Az egész sport számára rendkívül szomorú, ami Jules-lel történt. Mivel nem egy normális balesetről volt szó, hanem egy traktorral történt ütközésről, számos változást is bevezettek azóta, például a virtuális Safety Cart. Mi, versenyzők is sokat gondolkoztunk a lehetséges megoldásokon, és szerintem közelebb kerültünk egymáshoz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!