Vágólapra másolva!
Pat Symonds szerint ez volt a céljuk. A finn versenyző elárulta, hogy pályafutása végéig speciális hátgyakorlatokat kell majd végeznie a szezon elején szerzett hátsérülése miatt.

A Ferrari szándékosan táplálta a Valtteri Bottas esetleges szerződésével kapcsolatos szóbeszédet, hogy ezzel is kibillentse az egyensúlyából riválisát, a Williamst – véli az utóbbi istálló technikai igazgatója, Pat Symonds. Az elmúlt hónapokban rendszeresen érkeztek meg nem erősített hírek arról, hogy a maranellóiak kivetették a hálójukat Bottasra, akit akár ki is vásárolnának 2016 végéig érvényes szerződéséből.

Räikkönen és Bottas helycseréje egy ideig valószínűnek látszott Forrás: AFP/Ben Stansall

Ezt azonban a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne cáfolta, és maga Bottas is úgy vélte, a sok pletyka „nem fair" a Williamsszel és Kimi Räikkönennel szemben. „Azt gondolom, Bottas jelenleg a Williams versenyzője, és egyelőre nem látok rá okot, hogy ez megváltozzon" – mondta Symonds is. „Pár dolgot viszont szeretnék hangsúlyozni. Szerintem a Ferrari viselkedése és hozzáállása az ügyhöz elég egyértelmű volt."

„Azt a célt szolgálta, hogy mindenki tudjon róla,

Egy ilyen történet óhatatlanul befolyásolja a versenyző és a csapat kapcsolatát, s bár a Ferrari nem tett semmi rosszat, mi biztosan nem így kezeltük volna a helyzetet."

Bottasszal a Ferrari állítólag Räikkönent cserélte volna le, akire július 31-én lejárt az opciójuk, de az utóbbi hetekben nőttek az esélyei a hosszabbításra.

Bottasnak edzenie kell

Közben a Williams finn versenyzője elárulta, hogy a melbourne-i idénynyitó hétvégéjén szenvedett porckorong-sérülése miatt a pályafutása végéig speciális hátgyakorlatokat kell majd végeznie.

„Még mindig csinálom ezeket heti háromszor-négyszer" – mondta az Autosportnak. „Azt hiszem, így is fog maradni, amíg versenyzek, nehogy újra lesérüljek."

Bottasnak ki is kellett hagynia az Ausztrál Nagydíjat, és elismerte, hogy utána „egy kicsit" lépéshátrányból indult.

„Az első időmérőn, az első héten az ember nem száz százalékig biztos magában" – magyarázta. „Bosszús, hogy lemaradt a versenyről, és folyamatosan azon pörög, hogy a háta vajon bírni fogja-e a gyűrődést, ami nem könnyíti meg a helyzetét. De azóta minden rendben ment, és mostanában nem voltak vele problémáim."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!