Vágólapra másolva!
Franz Tost szerint a fiatal holland sok szempontból hasonlít a négyszeres világbajnokra, de a hozzáállása a korábbi F1-es pilótára, Stefan Bellofra is emlékezteti.

Tavaly sokan megdöbbentek, amikor a Toro Rosso bejelentette, hogy leszerződtette Max Verstappent, aki az Ausztrál Nagydíjon minden idők legfiatalabb versenyzőjeként, 17 évesen debütált az F1-ben. A Forma-3-ból felkerülő újonc azonban eddig nem okozott csalódást: 22 pontjával a világbajnokság 11. helyén áll, és a Magyar Nagydíjon a dobogóhoz is közel került, a 4. helyen ért célba.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost elmondta, Verstappen az istálló korábbi versenyzőjére, Sebastian Vettelre emlékezteti. Az azóta négyszeres világbajnok német 2007-ben és 2008-ban versenyzett a csapatnál, és az első győzelmét is velük aratta Monzában.

Verstappen eddig meggyőző teljesítményt nyújtott az F1-ben Forrás: AFP

„Sok párhuzamot látok" – nyilatkozta Tost a Bild am Sonntagnak. „Max hasonlóan gondolkozik, hasonló módszerekkel dolgozik, és ugyanúgy tud koncentrálni, mint Sebastian."

Tost hozzátette, Verstappen agresszív hozzáállása talán még jobban emlékezteti egy korábbi Forma-1-es pilótára, Stefan Bellofra. „Ugyanaz az arrogancia nélküli szemtelenség jellemzi őt is" – vélekedett.

Bellof a nyolcvanas évek közepén a Forma-1 egyik nagy reménységének számított, 1984-ben és 1985-ben a Tyrrell színeiben versenyzett. Eközben hosszútávú versenyeken is indult, 1984-ben világbajnok lett. Az 1985-ös spái 1000 km-es versenyen azonban 27 évesen életét vesztette, amikor balesetet szenvedett az Eau Rouge kanyarban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!