Vágólapra másolva!
A McLaren elnökét is ugyanúgy bosszantja a kevés F1-es teszt, mint a más szériák iránt is érdeklődő versenyzőjét. Ron Dennis szerint ráadásul nem is olcsóbb versenyezni úgy, hogy rengeteg korlátozással kell együtt élniük.

Világosan jelezte elégedetlenségét a Forma-1 jelenlegi szabályaival kapcsolatban Fernando Alonso, aki azt is kijelentette, hogy más versenysorozatok iránt is érdeklődni kezdett, miután az F1-ben szerinte nincs elegendő lehetőség a hátrány ledolgozására. A szavait a főnöke, a McLaren elnöke, Ron Dennis sem próbálta meg elbagatellizálni. „Szerintem Fernando osztozik a bosszússágomban, amiért képtelenek vagyunk tesztelni” – mondta a Motorsport.com-nak. „Amikor egy csapat nem versenyképes, ez komoly visszatartó erő. Az F1 nem erről szól.”

Alonso elsősorban azt nehezményezte, hogy a kevés évközi teszt miatt az erőviszonyok alapvetően már azelőtt befagynak, hogy egy adott idény egyáltalán elkezdődik. Ez a McLarennek most kifejezetten fáj, mert a Honda motorok gyenge teljesítménye miatt történetük legrosszabb szezonkezdetét produkálták, és bár folyamatosan azt kommunikálják, hogy javulnak, a helyezések tekintetében önerőből valójában nem sokat tudtak előrelépni az első tíz futam során.

Nem mindig értettek egyet, de Alonso és Dennis most egy nyelvet beszél Forrás: Steven Tee/McLaren

„A motorok módosítása korlátozott, ez a zsetonok kérdése. Sokkal nehezebb fejleszteni a motort, és az autó teljesítményét is. Igazából nem is tudunk pénzt megtakarítani, mert jelentős mennyiségű újítást szerelünk fel az autókra anélkül, hogy az előnyökről megbizonyosodnánk” – magyarázta az üzletember, aki később tovább részletezte az anyagiak disszonáns helyzetét.

„Nem mindig jönnek össze a dolgok, és amikor valami nem válik be, akkor pénzt vesztünk. Ez így fals gazdálkodás. Inkább arról szól, hogy a nagyobb csapatok visszavessék a többiek teljesítményét, nem igazán a spórolás a lényeg. Ez csak a kisebbeknek jelent megtakarítást, és az F1-nek nem erről kellene szólnia, hanem a versengésről. Perverz módon az F1-ben a legnagyobb visszatartó erő a tesztelés hiánya” – vélte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!