Vágólapra másolva!
Hamarosan bejelenthetik, hogy az osztrákok a 2016-ra is érvényes szerződésük ellenére szakítanak a Renault-val. A Toro Rosso a Honda erőforrásait használhatja a jövőben.

Annak ellenére, hogy a Red Bull és a Toro Rosso még a 2016-os idényre is szerződésben áll a Renault-val, egyre erősödnek azok a híresztelések, melyek szerint már az idei szezon végén elválnak az útjaik.

A Red Bull csapatai a Hungaroringen érték el a legjobb eredményüket, miután Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat dobogóra állhatott, Max Verstappen pedig 4. lett a Toro Rossóval. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azonban a remek eredmény ellenére is kritizálta a francia motorgyártót, szerinte a továbbra is gyenge erőforrásoknak nincs sok közük az eredményhez. Egyre valószínűbbnek tűnik az is, hogy a Renault felvásárolja a Lotust, és ismét gyári csapatot indít a Forma-1-ben, a Red Bull pedig a jelek szerint nem akar a franciák második számú istállójává válni.

A Red Bull jövőre már Mercedes-motorokat használhat Forrás: AFP

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, az osztrákok elsősorban a Mercedes motorjait szeretnék megszerezni, és a váltásban Marko szerint a Renault-val kötött szerződésük sem akadályozhatja meg őket. A tanácsadó elmondta, a franciák „sokmindent ígértek", ezek közül viszont keveset teljesítettek, ezért biztosan találnak módot a szerződés felbontására.

A hétvégén ráadásul a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sem tagadta a híreszteléseket. „Ebben az üzletben is igaz, hogy 'soha ne mondd, hogy soha'" - nyilatkozta az osztrák, aki rámutatott, hogy a sportág történetében nem ez lenne az első példa egy érvényes megállapodás felbontására. „Tiszteletben tartjuk, hogy a Red Bull szerződésben áll a Renault-val, de azt is tudjuk, hogy a Forma-1-ről van szó."

Az Auto Motor und Sport szerint a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso is új motorszállítót kaphat jövőre, ők a Honda erőforrásait próbálják megszerezni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!