Vágólapra másolva!
Alonso eddig is tudta, hogy a csapata jó irányba halad, és örül, hogy ezt végre pontokkal is bizonyították. Button úgy érzi, jobb stratégiával előrébb végezhetett volna.

Idén először fordult elő, hogy mindkét McLaren pontszerző helyen ért célba, a Magyar Nagydíjon ráadásul a legjobb eredményüket is elérték Fernando Alonso 5. helyének köszönhetően. A bosszantó időmérő edzés után a spanyol már a rajtnál előrelépett néhány helyet, majd végig remek tempóra volt képes, és a többiek hibáit is kihasználta.

"A verseny időnként kaotikus volt, de sikerült minden lehetőséget kihasználnunk, a maximumot hoztuk ki a futamból" - nyilatkozta Alonso a futam után. "Hihetetlen az 5. hely, és kicsit jobb színben tüntet fel minket, hiszen jelenleg nem vagyunk túl versenyképesek."

Alonso elmondta, egy 5. hely önmagában nem sokat jelent, hiszen a végső céljuk még mindig a világbajnoki cím, de a mai eredmény is fontos lépés a fejlődésükben. "Az egész csapat számára nagyszerű ez a helyezés - az emberek napi 24 órát dolgoznak a gyárunkban, hogy újabb fejlesztéseket gyártsanak, ezért jó érzés, hogy pontszerzéssel kezdhetjük meg a nyári szünetet."

Alonso szerint a McLaren megérdemelte ezt az eredményt Forrás: Vörös Kata - Origo

A spanyol hozzátette, a McLaren a tempója alapján már több eddigi futamon is képes lett volna a kettős pontszerzése, ezért töretlenül bízik benne, hogy a közeljövőben a győzelmekért küzdhetnek. "Tudjuk, hogy javul az autónk, és egyre versenyképesebbek vagyunk, de néha jó érzés, ha ennek pontokban is látjuk az eredményét" - mondta. "Tudjuk, hogy jó irányba haladunk, de mégis jobb érzés, ha pontokat is szerzünk."

"Kicsit szerencsések voltunk, mert néhány incidens a kezünkre játszott, de más versenyeken mi voltunk pechesek. Megérdemeltük, hogy végre szerencsénk legyen."

Button nem teljesen elégedett

Jenson Button a 9. helyének köszönhetően 2 pontot szerzett, s bár előzetesen kiegyezett volna ezzel az eredménnyel, némileg csalódottan nyilatkozott a futam után. "Én is végezhettem volna annyira elöl, mint Fernando, de persze is remek munkát végzett, és a stratégiája is működött. Jó döntés volt, hogy neki felrakták a lágy gumikat az utolsó etapra" - mondta Button, aki nem cserélt kereket a Safety Car-fázis alatt.

Button a stratégia miatt bánkódik Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"A legtöbben kiálltak a bokszba, amikor a pályára hajtott a biztonsági autó, de én nem így tettem. Ez nagyon megnehezítette a dolgomat, hiszen az újraindításnál már túl régiek voltak a gumijaim" - magyarázta. "Ráadásul én közepes gumikat használtam, a többiek pedig lágyakat, ezért nagyon nehéz volt őket magam mögött tartanom."

A brit szerint a McLaren az "őrült" versenynek köszönheti, hogy 12 pontot szerzett Magyarországon, de Alonsóhoz hasonlóan a csapat erőfeszítéseit is dicsérte. "Tényleg előreléptünk, de újabb lépésekre lesz szükségünk, ha meg akarjuk ismételni ezt az eredményt."