Ricciardo úgy érzi, harcolhat Vettellel

Forma-1, Magyar Nagydíj, Red Bull, Daniel Ricciardo
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 25: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 25, 2015 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150725-00148 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Kicsit bosszantja, hogy csak néhány századdal maradt le a 3. rajtkockáról a Magyar Nagydíj időmérőjén, de elégedett a körével. Kvjat rosszabbnak érezte az autóját, mint a szabadedzéseken.

Már a pénteki szabadedzések után is arra lehetett következtetni, hogy a Red Bull a szokásosnál erősebb lehet a Hungaroringen, és ezt Daniel Ricciardo 4. helye is megerősítette az időmérőn. Az ausztrál ráadásul nagyon közel került Sebastian Vettel Ferrarijához, alig több mint 3 századdal maradt el tőle.

"Jól sikerült a köröm, szerintem sokkal többet nem lehetett volna kihozni belőle. Kicsit bosszantó, hogy ilyen kevéssel maradtam le a 3. helyről, de a körömmel elégedett voltam" - magyarázta az edzés után Ricciardo, aki Lewis Hamilton pole pozíciós idejétől 7 tizeddel maradt el. Szerinte a pálya tulajdonságai és a Red Bull új fejlesztései is közrejátszottak a jó helyezésben.

"Ez a pálya fekszik nekünk, és szerintem itt a fejlesztéseink is jobban működnek" - mondta. "Már akkor éreztem, hogy jobban összeállt az autónk, amikor tegnap reggel először kihajtottam a bokszból. Sokkal magabiztosabban indultam neki a hétvégének, hiszen egyértelműen látjuk a javulás jeleit."

Ricciardo magabiztos a Magyar Nagydíj előtt Forrás: 2015 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo úgy érzi, vasárnap felveheti a versenyt Vettellel, ha a Red Bull képes lesz egy tökéletes stratégiát kidolgozni. "Lehet, hogy kicsit gyorsabbak nálunk, de mi megspóroltunk egy szett lágy gumit, ezért harcolhatunk ellenük" - vélekedett az ausztrál, aki a szombati motorhibája után nem tart attól, hogy a futamon is műszaki problémája lesz. "Az edzéseken egy régebbi specifikációjú motort használtunk, az újabb verziónál semmilyen aggasztó jelet nem tapasztaltunk."

A Ferrarinak elméletileg a magas hőmérsékletek kedveznek, vasárnapra azonban a szombatinál jóval hűvösebb időt, körülbelül 25 fokot jósolnak. Ricciardo azonban nem biztos benne, hogy ez segíteni fog a Red Bullnak. "Ezt nehéz megmondani. A hőségben mi is jól teljesítünk, de szeretném azt hinni, hogy holnap hűvösebb időben is jók leszünk" - válaszolta az Origo GPhírek kérdésére. "Tegnap nagyon meleg volt, és erősek voltunk a hosszú etapokon, a gumikkal is jól bántunk. Meglátjuk, de egyelőre nem aggódom emiatt."

Kvjat elégedetlen

Danyiil Kvjat az utóbbi időben egyre jobb formában vezetett, szombaton azonban 6 tizeddel kikapott Ricciardótól a Q3-ban, és a 7. rajtkockát szerezte meg. Úgy érzi, nem sikerült összeraknia egy jó kört, és az autója is furcsán viselkedett.

"Az egész hétvége során az időmérőn éreztem a legrosszabbnak az autómat. Ki kell elemeznünk, miért történt ez" - mondta. "Nem igazán találtam a ritmust. Csalódott vagyok, mert ezen a pályán erősebbnek kellett volna lennem."

"Nem kezdjük rossz helyről a holnapi versenyt, és talán előreléphetünk pár helyet. Nem lesz könnyű, de mindent beleadok majd."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!