Vágólapra másolva!
Korábban azt mondta, náluk fogja befejezni a pályafutását, de most már nem biztos benne. Viszont továbbra is úgy érzi, sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint tavaly, csak ez az állandóan becsúszó hibák miatt nem látszik.

Kimi Räikkönen jövője továbbra is a levegőben lóg: habár a legfrissebb hírek szerint az nem igaz, hogy a Ferrari már megvásárolta a helyére Valtteri Bottast a Williamstől, ő maga sem tudja, hogy a szerződésének meghosszabbítására mennyi esély van. A csapatnak július 31-ig van opciója rá, vagyis elvileg

a Magyar Nagydíj utáni napokban el kellene dönteniük, hogy jövőre is igényt tartanak-e a szolgálataira.

Räikkönen a Hungaroringen azt állította, a bizonytalanság nem befolyásolja a teljesítményét. „Valahogy minden évben ugyanebbe a helyzetbe kerülök. Valójában nem számít, hogy van-e szerződésem – most is van, bár csak egy opció szintjén" – mondta. „Én teljesen egyértelművé tettem a csapat számára, hogy szeretnék maradni, de semmivel nem tudok többet, mint ti. Ha valami kiderül, biztosan az elsők között tudom majd meg, remélhetőleg nem az újságból fogok értesülni róla."

Räikkönen legszívesebben maradna a Ferrarinál Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A finn sztár – aki a közvélemény-kutatás szerint még mindig a mezőny legnépszerűbb versenyzője – korábban azt mondta, másodszorra is a Ferraritól fog visszavonulni, de amikor csütörtökön megkérdezték, hogy átigazolna-e máshova, ha nem hosszabbítják meg a szerződését, kitérő választ adott. „Ezt majd az idő eldönti" – felelte. „Még nem tudom, mi történik majd, találgatni pedig nincs értelme. Kivárom a döntést, aztán utána meglátom, mi legyen."

Finn források szerint azonban nem valószínű, hogy Räikkönen máshová igazol,

már csak azért sem, mert a Ferrarin kívül nincs reális alternatívája.

Sok a hiba

Noha legutóbb, Silverstone-ban a hétvége egészét nézve gyorsabbnak tűnt, amíg a verseny végén el nem taktikázta magát a gumikkal, Räikkonen az első kilenc forduló alatt mindössze 76 pontot gyűjtött, míg csapattársa, Sebastian Vettel 135-öt. A finn úgy érzi, ez leginkább a rendszeres hibák rovására írható.

– jelentette ki az Origo GPhírek kérdésére. „A helyzetünk egyáltalán nem katasztrofális. Csapatként még messze vagyunk attól, mint ahol lenni szeretnénk, de a tempónk megvan, csak állandóan közbejön valami, vagy becsúszik egy-egy hiba, ami teljesen fejtetőre állítja a hétvégénket."

„Ezektől meg kell szabadulnunk, de szerintem mindenünk adott hozzá, hogy sikerüljön is."

Räikkönen úgy véli, pályáról pályára változik, hogy a Ferrari mennyire van lemaradva a Mercedestől, de a különbség szerinte a tavalyihoz képest jelentősen csökkent.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!