Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint honfitársa nyilatkozatait nem kell mindig szó szerint venni. Tisztelik a Ferrarit, és tudják, hogy az olaszok akár véget is vethetnek az uralmuknak.

Niki Lauda nemrég keményen válaszolt azokra a kritikákra, melyek szerint a Forma-1-et tavaly óta uraló Mercedes is hozzájárult a sport népszerűségének csökkenéséhez. Az osztrák szerint ostobaság a legjobb istállót hibáztatni az unalmas versenyekért, inkább a többi csapatnak kellene összekapnia magát. „Hogy lehet hibás a Mercedes, amikor a Ferrarinál spagettivel dobálóznak, ahelyett, hogy a pályán próbálnának meg javulni?" – tette fel a kérdést Lauda, aki a Mercedes ügyevezetői jogkör nélküli igazgatójaként dolgozik.

A korábbi háromszoros világbajnok kijelentésén sokan felháborodtak, állítólag magától a Ferraritól is érkezett panasz a nyilatkozattal kapcsolatban. A Mercedes főnöke, Toto Wolff ezért elnézést kért Lauda szavaiért.

„Mindenki tudja, hogy Nikit különleges kapcsolat fűzi a Ferrarihoz, a Forma-1 pedig a szenvedélye" – mondta honfitársáról, aki két világbajnoki címet nyert a maranellói istállóval, a kilencvenes években pedig tanácsadóként segítette a munkájukat. „Ezért van az, hogy nyíltan kimondja a véleményét, és amit mond, az néha durvábban hangzik, mint amit valójában gondol."

Wolff szerint Lauda nem akarta sértegetni a Ferrarit Forrás: AFP

Wolff hozzátette, a Mercedes „senkit nem akar megsérteni", a Ferrari ráadásul a malajziai győzelmével „nyilvánvalóvá tette, hogy nem csak spagettivel dobálóznak." „Tiszteljük a Ferrarit, és már nagyon várjuk, hogy újra izgalmas csatákat vívhassunk ellenük a pályán" – mondta. „Nagyon komoly kihívóként tekintünk a Ferrarira, és keményen kell dolgoznunk, ha meg akarjuk tartani a vezetést."

Lauda közben arról a híresztelésről is elmondta a véleményét, mely szerint a Red Bull jövőre a Mercedes motorjait használhatja az Aston Martin segítségével. „Csak négy csapatnak tudunk motort szállítani, és mind a négy partnerünkkel hosszú távú szerződésünk van" – jelentette ki. „Ráadásul (Dietrich) Mateschitz mindig ellenségesen viselkedett a Mercedesszel szemben. Nem tudom, miért, de ez az igazság."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!