Vágólapra másolva!
A 17 éves Gina Maria Schumacher az édesanyja, Corinna lovardájában két Európa-bajnoki aranyérmet nyert díjugratásban

Michael Schumacher fia, Mick autóversenyzői pályafutása mellett lánya, Gina Maria is aktívan sportol. A 17 esztendős lány édesanyja, Corinna szenvedélyét, a díjugratást választotta, és a múlt hétvégén eddigi legnagyobb sikerét aratta hazai pályán, a CS Ranchen megrendezett FEI Európa-bajnokságon. Gina Maria Schumacher két versenyszámban is aranyérmet nyert a junior- és fiatal indulók kategóriájában, 45 másik résztvevő ellenében.

Az egyéni győzelem mellett kivette a részét a német csapat győzelméből is, ezzel elvették az elsőséget a négy verseny óta veretlen olaszoktól. „A lovam ismét nagyon jó volt hozzám, le vagyok nyűgözve a második aranyérmem miatt!” – nyilatkozta. „Nem tudok elég hálás lenni a csapatom tagjainak, az edzőmnek, Shawna Larcombe-nak, és persze édesanyámnak, valamint a családomnak, akik a legnagyobb támogatóim.”

A rendezvényen Corinna Schumacher is nyeregbe ült, és a helyszíni beszámolók szerint a közönség körében nagy sikert aratott. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher felesége az ominózus, 2013 decemberi síbaleset óta kerüli a nyilvánosságot, de lovasversenyeken már többször feltűnt. Fia, Mick autóversenyzői pályáját sem befolyásolja, hogy édesapja a világtól elzártan él, és nem úgy tűnik, hogy az állapota érdemben javulna.

Mick az idén váltott gokartról a német Forma-4-es bajnokságba, ahol meglepetésre már az első versenyhétvégén, élete harmadik futamán győzni tudott, azóta viszont hullámzik a teljesítménye, és egy kéztöréssel járó baleset részese is volt. A bajnokság féltávjánál az összetett 15. helyén áll, az újoncok értékelésében pedig a 6. helyezett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!