Vágólapra másolva!
Jövőre is Jenson Button és Fernando Alonso vezeti majd a McLaren autóit, miután a wokingi vállalat elnöke, Ron Dennis kijelentette, nem foglalkoznak a versenyzői felállásukkal. Szerinte az autójuk kanyarsebessége a Honda motor gyengélkedése ellenére is optimizmusra ad okot.

Nem a versenyzőkön csattan az ostor a McLaren idei katasztrofális szereplése miatt. Bár a wokingi istálló problémáinak egyértelmű forrása a Honda gyengén teljesítő motorja, felmerült, hogy a tavaly csupán hosszas vívódás után megtartott Jenson Buttonnak így is mennie kell majd a csapattól. Ron Dennis viszont ezt kizárta, és azt is elárulta, hogy Fernando Alonsót szintén a csapathoz láncolták egy hároméves szerződéssel.

„Buttonnak kétéves szerződése van a McLarennel” – árulta el Dennis a Sky Sportsnak. „Nem is foglalkozunk a versenyzői felállásunkkal. Mindketten csodálatos munkát végeznek” – jelentette ki a vállalatcsoport elnöke, és elismerte, hogy „nagyon-nagyon könnyű lenne kritizálniuk a McLarent, mégsem teszik. Tudják, hogy az autó rendkívül gyors a kanyarokban. Jelenleg nem annyira, mint a Mercedes, de sok kanyarban mindenképpen felveszi a versenyt az ellenfelekkel” – közölte.

Buttonnak még egy ideig nem kell kiszállnia a McLarenből Forrás: McLaren

Dennis szerint ezt „mindenki tudja a Forma-1-ben, bárki megnézheti az adatokat, és láthatja, hol vagyunk gyorsak, és hol lassúak”, és úgy vélte, „semmi sem biztosabb annál, mint hogy vissza fogunk térni. „Lépésről lépésre javulni fogunk. Hinni akarunk annak, amit a partnerünk, a Honda mond, és ha meg is valósítják az ígéreteiket, nem kérdés, hogy már a következő néhány futamon versenyképesebbek lehetünk.”

A McLaren idei vergődése láttán felmerült Ron Dennis személyes felelőssége is. A korábbi csapattulajdonos, jelenleg a BBC szakértőjeként dolgozó Eddie Jordan szerint a wokingi istálló a tavaly kirúgott Martin Whitmarsh vezetése alatt sem szerepelt ilyen rosszul, Dennis viszont élesen visszavágott a kritikára. „A Forma-1-et egy családnak tekintem, a családok pedig falvakban élnek, és minden falunak megvan a maga bolondja. Erre a szerepre ő tökéletesen alkalmas” – mondta Jordanről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!