Vágólapra másolva!
A Hungaroringen tett látogatása alkalmával állt ki finn csapattársa megtartása mellett, de elismerte, hogy ez a csapat döntése lesz, és bízik a Ferrariban, hogy jó pilótát választanak. Maurizio Arrivabene szerint több pilóta is pályázik a 2007-es világbajnok helyére.

Vasárnap a Hungaroringre látogatott Sebastian Vettel, ahol a Ferrari Racing Days egyik kiemelt látványosságaként egy utcai és egy 2012-es F1-es autóval is pályára lépett, és nyíltan állást foglalt jelenlegi csapattársa, Kimi Räikkönen megtartása mellett. „Egyértelműen szeretném vele folytatni” – idézi őt a Sky Italia.

„Kiváló a kapcsolatunk, és egymást is motiváljuk, de nem én hozom meg a döntést, és nem ismerek minden részletet. Az biztos, hogy a Ferrari a helyes elhatározásra jut majd” – magyarázta, majd újból méltatta a 2007-es bajnokot. „Kimi nemsokára ismét az lesz, akit mindannyian ismerünk” – mondta. „Az idei szezon során a teljesítménye egyszer fent van, egyszer lent, de egy olyan tehetségről beszélünk, aki tökéletesre tudja fejleszteni a munkáját. Igaz, hogy az idén elkövetett néhány apró hibát, de bizonyos körülmények közepette balszerencsés is volt, úgyhogy szerintem a helyzetet igazságosan kell kezelni.”

Vettel a rajongók gyűrűjében a Hungaroringen. Ekkora tömeg vette körül az interjú alatt is Forrás: Ferrari

Räikkönen szolgálataira opciós joga van a Scuderiának, és Maurizio Arrivabene korábban többször is hangoztatta, hogy szeretnék megtartani a finnt, de az elmúlt futamok során mutatott gyenge formája miatt nem garantálta, hogy Räikkönen jövőre is maradhat a csapatnál. Felmerült, hogy az olaszok már ajánlatot is tettek a Williamsnek Valtteri Bottas kivásárlására, Arrivabene szerint azonban az ifjú pilóta csak egyike azoknak, akik a szezon kezdete óta felhívták, és Räikkönen ülése iránt érdeklődtek.

Az olasz csapatfőnök elárulta, Daniel Ricciardo „valószínűleg nem tudja a telefonszámát”, de ez nem feltétlenül javítja Räikkönen esélyeit a maradásra. „A sorsa a saját kezében van. Bizonyítania kell, hogy megérdemli a helyét a Ferrarinál, hiszen ezt a bizalmat minden futamon el kell nyerni” – mondta a közkedvelt Arrivabene, aki többször nyilvánosan is dicsérte már a finnt. „Amikor kijárt neki az elismerés, megkapta, amikor viszont figyelmeztetnem kellett, azt is megtettem” – foglalta össze.

Coulthard változtatna

Räikkönen korábbi csapattársa, David Coulthard szerint eljött az idő a finn lecserélésére. „Egyáltalán nem vagyok Kimi ellen, de én is megtapasztaltam azt, hogy van egy pont, amikor az ember egyszerűen nem fejlődik tovább. Ez velem is előfordult: soha sem voltam a legjobb pilóta, de mindenképpen eljön az a nap, amikor valaki elveszíti a fonalat.”

A skót expilóta szerint a közönség nagyon lelkes lenne, ha Räikkönen hirtelen ismét nyerni tudna, de úgy véli, ez az összképet nem változtatná meg. „Vettel megjelent, és azonnal beilleszkedett a Ferrarihoz. Amikor Räikkönen Alonsóval versenyzett együtt, Alonso volt a jobb. Lehet, hogy balszerencse vagy egyebek miatt, de tény, hogy az elmúlt években nem szállította azokat az eredményeket, amelyeket a korábbi pályafutása során megszoktunk tőle.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!