Vágólapra másolva!
Nem veszi túl komolyan a vezetését ért bírálatokat, csak élvezni akarja a versenyzést. Úgy véli, a silverstone-i pálya jobban fekszik majd a Toro Rossónak.

Max Verstappen az elmúlt hetekben többször is negatív kritikát kapott tapasztaltabb riválisaitól, ő azonban továbbra sem gondolja, hogy túl agresszívan versenyezne. A holland a Monacói Nagydíjon Romain Grosjeannal ütközött, ami után a francia és Felipe Massa is bírálta őt, Ausztriában pedig Pastor Maldonadóval vívott kemény csatát. Noha a két autó nem ért össze, a venezuelai szerint Verstappen túl keményen védte a 7. helyét, és nem hagyott neki elég helyet.

A 17 éves újonc az Autosportnak elmondta, nem igazán érdekli az ütközéseiről elhíresült Maldonado véleménye. „Vicces, hogy Pastor ezt mondta" – nyilatkozta, hozzátéve, hogy többet nem is szeretne beszélni Maldonado kritikájáról.

Verstappent hidegen hagyja a kritika Forrás: AFP

„Ezeket nem veszem túl komolyan" – mondta az ellenfelei legutóbbi nyilatkozatairól. „Élvezem a versenyzést, és csak megpróbáltam megvédeni a pozíciómat. Pastor is pontosan ugyanezt tette volna."

Silverstone-ban jobbak lesznek

Verstappen most már a következő versenyre, a Brit Nagydíjra koncentrál, amelyre a spielbergi teszten készülhetett fel a Toro Rossóval. A holland kedden főleg hosszú etapokat teljesített, és elégedett volt az eredményekkel.

„A versenyhétvégéhez képest javítottunk az autónkon, ezért jó napunk volt" – nyilatkozta. „Különböző mértékű leszorítóerővel teszteltük az autót, és szerintem sokat tanultunk. A silverstone-i pálya ráadásul jobban fekszik az autónknak, mint Ausztria, mert ott nemcsak hosszú egyenesek, hanem gyors kanyarok is vannak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!