Vágólapra másolva!
Ricciardo a 9. helyet is megszerezhette volna, de annak is örül, hogy pontszerző helyen végzett. Kvjat első szárnya már a rajtnál megrongálódott, miután Pérezzel ütközött.

A Red Bullok nehéz helyzetből kezdték meg az Osztrák Nagydíjat, hiszen a büntetéseik miatt csak a mezőny hátsó feléből rajtolhattak. Daniel Ricciardo ezért jó eredménynek tartja, hogy el tudta csípni az utolsó pontszerző helyet, és Danyiil Kvjat is csak egy első körben történt incidens miatt maradt le a jobb eredményről.

Ricciardo a 18. helyről indulhatott, és a versenyen egy 5 másodperces büntetést is kapott. A pilóták többségével ellentétben a lágy gumikon rajtolt, és a mezőnyből ő cserélt a legkésőbb kereket. A bokszkiállása után a 11. helyre tért vissza, majd 10 körrel a verseny vége előtt megelőzte Felipe Nasrt. Úgy érzi, a 9. helyre is feljöhetett volna, de így sem bánkódott.

„A verseny közben elégedett voltam az autómmal. A futam végén keményen hajtottam, hogy utolérjem (Sergio) Pérezt, de odaértek mögém a dobogóért harcoló srácok, és tiszteletben tartottam a csatájukat" – magyarázta az ausztrál, aki a csapatfőnök Christian Horner szerint előrébb végezhetett volna az 5 másodperces büntetése nélkül.

Kvjat sérült autóval versenyzett. Kattintson a képre az Osztrák Nagydíjról készült galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP

„A szuperlágy gumikon nagyon elégedett voltam az autómmal, a balansz is nagyszerű volt" – tette hozzá Ricciardo. „A rajtpozíciónkat figyelembe véve a 10. hely jó eredménynek számít."

Kvjat végig küszködött

A másik Red Bull-lal Danyiil Kvjat már a rajt után összeakadt Pérezzel, és ez az egész versenyére rányomta a bélyeget. „Nagyon nehéz versenyem volt, mert az első körben megsérült az első szárnyam" – mondta. „Ez a verseny végéig befolyásolta az autóm tapadását, és nehezen vezethetővé tette."

Az orosz végül a megrongálódott autóval is a 12. helyen ért célba, ezért biztos benne, hogy előkelőbb helyen is végezhetett volna. „Szerintem pontot is szereztem volna az incidens nélkül, ezért csalódott vagyok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!