Verstappen újabb kritikát kapott, ezúttal Maldonadótól

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Max Verstappen, Toro Rosso
Scuderia Toro Rosso's Belgian-Dutch driver Max Verstappen (front) and Sauber F1 Team's Brazilian driver Felipe Nasr compete at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria on June 21, 2015, during the Austrian Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
A két versenyző kemény csatát vívott a 7. helyért Ausztriában, amiből végül a venezuelai jött ki győztesen, de úgy érzi, a Toro Rosso újonca nem tisztelte a szabályokat, mivel nem mindig hagyott neki helyet.

Az újonc Max Verstappen újabb bírálatot kapott azután, hogy többen megfeddték a szerencsés kimenetelű, hatalmas monacói balesete miatt. Az Osztrák Nagydíjat követően Pastor Maldonado panaszkodott rá, azt kifogásolva, hogy a 7. helyért vívott csatájuk során többször leszorította őt.

"Nem igazán tisztelte a szabályokat. Hagyni kell helyet a többi autónak, amit ő nem tett meg" - jelentette ki a venezuelai. "Feszegette a határokat néhányszor, de ennyi belefért."

Maldonado a mezőny többségétől eltérően a lágy gumikon rajtolt, és a második etapjára kapta meg a szuperlágy keveréket - ennek segítségével verekedte be magát a pontszerzők közé, s előzte meg néhány körrel a leintés előtt Verstappent is a célegyenes végén. "Kiváló stratégiát alkotott a csapat, köszönet érte. Az autó balansza is jó volt" - tette hozzá. Csapattársa, Romain Grosjean egyébként előtte haladt a táv első felében, de váltóhiba miatt ki kellett állnia.

Max Verstappen a rajtnál. Kattintson a képre az Osztrák Nagydíjról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Joe Klamar

Verstappen nem tűnt csalódottnak a 8. hely miatt. "Olyan tempóval jött (Maldonado), hogy azt hittem, 2 kör alatt elintéz. Azonban sikerült több körön át magam mögött tartani, és nagyon élveztem a csatát" - mondta.

Az viszont nem tetszett neki, hogy a verseny közben értékes időt vesztett a más taktikán lévő Danyiil Kvjattal csatázva - pedig a Toro Rossók félre szoktak állni a Red Bull elől, ha a helyzet úgy kívánja. "Fordított esetben általában nem nehezítjük meg a másik dolgát, de nem reklamáltam a rádión, mert nem volt értelme."

Az Ausztriában szerzett 6 ponttal Maldonado megelőzte mindkét Toro Rossót a tabellán, amelyen így a 13. helyet foglalja el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!