Vágólapra másolva!
A spanyol hajtásláncában három elemből is az ötödiket használták fel, Ricciardót 10 hellyel sorolják hátrébb. Kvjat megrovást kapott az első szabadedzés után.

Pénteken hivatalosan is megerősítették, hogy Fernando Alonsót és Daniel Ricciardót hátrébb sorolják az Osztrák Nagydíj időmérő edzése után, mivel az idei ötödik motort is be kellett szerelni az autójukba. A Red Bull másik versenyzője, Danyiil Kvjat egyelőre nem kapott új motort, őt viszont megrótták az első szabadedzésen elkövetett szabálytalansága miatt.

Ricciardo az időmérőn megszerzett helyezésénél 10 hellyel hátrébbról rajtol majd, miután az autójába be kellett szerelni az ötödik belső égésű motort is. Alonso azért kap további 10 rajthelyes büntetést, mert ő a turbófeltöltőből és a hőenergiájú motor-generátorból (MGU-H) is az ötödiket kapta meg, ezekért további 5-5 helyes büntetés jár. Alonsóra mindenképpen büntetés vár a futam közben is, hiszen a rajtrácson nem tudják majd 20 hellyel hátrébb sorolni.

Alonso a verseny közben is büntetést fog kapni Forrás: AFP

Bár csütörtökön még arról szóltak a hírek, hogy Danyiil Kvjat is 10 helyes büntetést kap majd, az orosz autójába a pénteki első szabadedzésen még nem szerelték be az ötödik motort. Ez azonban a hétvége folyamán még változhat, ezért Kvjat sem érezheti magát biztonságban.

Az orosz ráadásul az első szabadedzés után megrovást kapott egy szabálytalanság miatt: átvágott a bokszutca bejáratát jelző fehér vonalon. Pedig a versenyigazgató Charlie Whiting már csütörtökön tudatta a versenyzőkkel, hogy csak akkor hajthatnak be a bokszba, ha már a 8-as kanyarnál is a vonalon belül haladnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!