Ricciardo: A Red Bull motivált

Forma-1, Daniel Ricciardo
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 19: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing sits in his car in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 19, 2015 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150619-00539 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Állítása szerint nem csökkent a csapat lelkesedése, és a tulajdonos erős motorkritikáját a felgyülemlett feszültségnek tudja be. Ő és Danyiil Kvjat is megkapja az ötödik motort a szezonban, ezért mindketten 10 rajthelyes büntetést kapnak a Red Bull hazai futamára.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz az Osztrák Nagydíj előtt ismét belengette, hogy csapatával kivonul a Forma-1-ből, mert állítása szerint a motorszállítójuk hosszú ideje tartó gyengélkedése miatt kiábrándultak a bajnokságból. "Nemcsak az időnket és a pénzünket vették el, hanem tönkretették a motivációnkat és a lelkesedésünket is" - célzott a Renault-ra, amelynek erőforrása nem pusztán gyengébb a vetélytársakénál, még sérülékenyebb is.

Ennek bizonyítéka, hogy Ausztriában Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat is elkezdi használni az ötödik motorját a szezonban, ezért mindketten 10 rajthelyes büntetést kapnak a csapat hazai versenyére.

Ricciardo átérzi főnöke bosszúságát, és szerinte a szavai hasonlítottak saját kanadai kifakadására. "Már nem a szezon első versenyeinek egyikén vagyunk, hanem a nyolcadikon, és ilyenkor egyre jobban nő a feszültség" - mondta az ausztrál. "Tudjuk, hogy lemaradásban vagyunk. Tavaly is ez volt, és természetesen optimisták voltunk, hogy az idei évre felzárkózunk, ám a szezon feléhez közeledve nagyjából ugyanott toporgunk."

Daniel Ricciardo megérti Dietrich Mateschtiz frusztráltságát Forrás: 2015 Getty Images/Mark Thompson

"Szerintem ebből fakadt (Mateschitz) kritikája és a bosszankodása." Ettől függetlenül állítja, hogy a Red Bullnál "továbbra is motiváltak vagyunk."

"Mindenki elszánt. Kanadában is említettem, hogy rengeteg fejlesztést pakoltunk az autóra. Persze mindig várjuk a csodát, hogy mindegyik elem fél másodpercet hoz körönként (de ez nem valósul meg)."

Ricciardo a lágy gumin érte el a legjobb idejét az első edzésnapon, ezért csak 17. lett a péntek délutáni összesítésben. "Nem tudtam javítani a köridőmön az opciós (szuperlágy) gumikon, mert hibáztam az utolsó kanyarnál" - magyarázta, hozzátéve, hogy az időmérőn az első nyolc között szeretne végezni.

Kvjat 12. lett úgy, hogy a Lotusoktól és a Force Indiáktól, valamint az egyik Saubertől is kikapott. "Őszintén szólva nehezen alakult a nap, nem volt egyszerű dolgunk" - nyilatkozta az orosz. "Muszáj megpróbálnunk minél többet javulni holnapra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!