Vágólapra másolva!
Pénteken szokásukhoz híven nem mutatták meg, mire képesek valójában, de az Osztrák Nagydíjon is felállnának a dobogóra. Úgy tűnik, beváltak a fejlesztéseik.

A Williams formájára általában nehéz következtetni a pénteki eredményeikből, hiszen a szabadedzéseken nem szokták kihozni a legtöbbet az autójukból. Az Osztrák Nagydíj első edzésnapját is csak a 14. és a 15. helyen zárták, ennek ellenére rendkívül optimistán nyilatkoztak az esélyeikről.

A délelőtti edzésen a 4. helyet megszerző Valtteri Bottas úgy érzi, a Spielbergben bevetett fejlesztéseknek köszönhetően a Williams egyértelműen előrelépett, és az idény során talán most kerültek a legközelebb az élmezőnyhöz. „Minden úgy működött, ahogy arra számítottunk" – nyilatkozta. „Az új elemek tesztelésével foglalkoztunk, és mindegyikkel elégedettek vagyunk."

A Williams tavaly mindkét autójával az első sorból rajtolhatott Ausztriában, s bár azt nem garantálják, hogy idén is képesek lesznek hasonló teljesítményre, egyértelműen az élmezőnyben szeretnének végezni. „A második rajtsor mindenképpen elérhető, ezt fogjuk megcélozni. Az időmérőn a legjobb három közé szeretnénk kerülni" – jelentette ki Bottas. „Szerintem nagyon közel leszünk az élcsapatokhoz, közelebb, mint a korábbi versenyeken."

Bottas elégedett a Williams fejlesztéseivel Forrás: AFP

Bottas nemcsak az időmérőn számít jó szereplésre, a hosszú etapos tempójával még elégedettebb volt. „A Ferrari eddig mindig gyorsabbnak tűnt a hosszú etapokon, de most mi is erősek vagyunk" – mondta. „Az új alkatrészek miatt nagyobb a leszorítóerőnk, és egyre jobbnak tűnik az autónk."

Massa is bizakodik

A másik Williamsszel Massa mindkét edzésen elmaradt a csapattársától, de ő is optimistán várja a hétvége hátralevő részét. „Jó napunk volt, elsősorban a beállításokkal foglalkoztunk" – nyilatkozta. „Volt egy kis problémánk, amikor a leggyorsabb körünket akartuk megfutni, de ezt sikerült kijavítanunk, és bízunk az előrelépésben."

Massa is úgy érzi, hogy a hosszú etapok „jónak tűnnek", de rámutatott, hogy két nagyszerű csapattal kell megküzdeniük, ami nagyon nehézzé teheti a dolgukat. „Mindent megteszünk majd, hogy legalább az egyik autójuk elé kerüljünk. Ha ma alaposan kielemezzük az adatokat, és holnapra javítunk az autónkon, szerintem sikerülhet" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!