Vágólapra másolva!
Saját kiadású lapjuk, a vitriolos stílusáról elhíresült Red Bulletin „személyes hangvételű interjút” készített a francia császárral a Forma-1-ről.

„Fenséges császár, hogy érez most, a Waterlooban elszenvedett csapás 200. évfordulóján?" – szól az első kérdés abban a szórakoztató álinterjúban, amelyet az F1-es csapat saját kiadású, csípős stílusáról híressé vált lapja, az Osztrák Nagydíj alkalmából megjelent Red Bulletin közölt Bonaparte Napóleonnal.

„Jaj ne! Már megint Waterloo... Miféle csapás?! Ha igazi csapásról akarunk beszélni a Forma-1-ben, hát azt a gumiszabályt kell említenem, amelynek a bevezetését az ük-ükapám, Bernard Napóleon Bonaparty von und zu Ecclestein nem tudta megakadályozni" – érkezik a válasz. A szemközti oldalon Jacques-Louis David híres festménye látható, amelyen a Red Bull kicserélte Napóleon fejét Bernie Ecclestone-éra.

Ecclestone fejét ráretusálták David Napóleonról készült festményére Forrás: Red Bulletin

A Forma-1 hatalmi harcait kifigurázó interjú despotaként ábrázolja a sport nagyurát, illetve annak ősét, aki visszautasítja a diktátor titulust, és inkább „az autósok császáraként" hivatkozik magára. Dicséri Ecclestone-t, szerinte ugyanis azért akar megszabadulni a szabályok felvázolásáért felelős Stratégiai Munkacsporttól, mert sokat tanult tőle a politikáról. „Észak-Itáliát is én foglaltam el, illetve bocsánat, kezdtem el civilizálni, mielőtt Európa más területein folytattam" – teszi hozzá.

„Hamilton báróról" francia kifejezésekkel élve megjegyzi, hogy „csodálatos" és „lenyűgöző", de a keresztneve hallatán rohamokat kap, mert a guillotine alá küldött XVI. Lajos jut eszébe róla. Mégis

– utal Nico Rosbergre és Sebastian Vettelre, akikről Ecclestone nemrég jegyezte meg, hogy nem mozgósítják eléggé a német közönséget.

Amikor a Renault problémáit említik neki, azt feleli: „Renault? Hm, hadd gondolkodjak... Ismertem egyszer egy De Renault nevű lovassági tábornokot, csak nem emlékszem, mi történt vele. Nem ő volt az az áruló, akit lefejeztettem? Vagy arra kényszerítettem, hogy vegye el valamelyik borzalmas nővéremet?"

A festmény alatti, az egykori brit gyarmatbirodalomra rímelő aláírás szerint Ecclestone „egy olyan császárság felett uralkodik, amelyben sohasem megy le a Nap" – ez lényegében tényleg igaz lehet az F1-re is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!