Vágólapra másolva!
Az ausztrál továbbra sem érti, miért küszködött a Kanadai Nagydíjon, de Ausztriában egy új kasztnival feledtetheti a hétvégét. A legrosszabb versenyének nevezte a montrealit.

Daniel Ricciardo szokatlanul gyenge teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon: az időmérőn és a versenyen is lassabb volt csapattársánál, Danyiil Kvjatnál, vasárnap ráadásul végig küszködve csak a 13. helyen ért célba a Red Bull-lal.

Ricciardo közvetlenül a futam után sem tudott magyarázatot adnia a küszködésére, és azóta sem érti, miért kapott ki ennyivel a csapattársától is. Az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában a „legrosszabb versenyének" nevezte a Kanadai Nagydíjat.

„Olyan volt, mint két évvel ezelőtt, amikor (Jean-Eric) Vergne volt sokkal gyorsabb nálam, és nem értettük, miért" – mondta. „Egy évvel később megnyertem ezt a versenyt, most viszont ugyanúgy szerepeltem, mint 2013-ban."

Ricciardónak szokatlanul gyenge hétvégéje volt Kanadában Forrás: AFP

Ricciardo szerint egyértelmű, hogy a gyengélkedés okát az autóban kell keresni, hiszen a saját teljesítménye nem romolna ennyit egyik hétvégéről a másikra. „Mégis tudok nevetni, mert tudom, hogy valamilyen alapvető probléma volt az autómmal" – jelentette ki. „Nem vagyok egy másodperccel lassabb Kvjatnál, és nem felejtettem el hirtelen, hogyan kell vezetni."

Az ausztrál a következő nagydíjon, Ausztriában egy új kasztnival versenyez majd. Bár szerinte nem a kasztni sérülése okozta a problémát, reméli, hogy Spielbergben már nem lesznek hasonló gondjai. „Én nem hiszem, hogy a kasztni volt az oka, mert egyszer sem hajtottam vadul a kerékvetőkre, és a falnak sem mentem neki – semmi nem indokolná a kasztni sérülését."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!