Ricciardo csak mosolyog, mert sírni nem akar

Forma-1, Danyiil Kvjat, Red Bull Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 07: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drives during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 7, 2015 in Montreal, Canada. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150607-00641 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Kanadai Nagydíj tavalyi győztese szerint mindent elmond a Red Bull helyzetéről, hogy vasárnap lekörözte őt egy Williams.

Ahogy arra számítani lehetett, a Renault motort használó Red Bull-pilóták nem tudták tartani a lépést a Ferrarikkal és a Mercedes-motoros autók többségével sem, így kénytelenek Danyiil Kvjat 2 pontjával távozni Kanadából, ahol tavaly még futamgyőzelmet ünnepelhettek.

„Lekörözött egy Williams, ez mindent elmond a napomról. Ez volt az év legrosszabb hétvégéje, magyarázatom sincs rá. Csak nevetek, mert sírni nem akarok” – kesergett a 13. helyen célba érő Daniel Ricciardo a BBC-nek.

A Red Bulloknak esélyük sem volt, hogy a háttérben érkező Williamst maguk mögött tartsák Forrás: Getty Images/Clive Mason

Ricciardo már a szombati időmérő edzés után is búskomor volt, hiszen a 9. rajthelyről nem sok jóra számíthatott, de a végeredmény mellett az is aggasztja, hogy nem tudja, miért maradt alul a csapattársával szemben. „Semmi sem volt, amit különösen rossznak éreztem, egyszerűen nem tudtam többet kihozni az autómból. Danyhoz képest változtattam a beállításon, ez azonban nem magyarázza a sebességkülönbséget” – mondta.

Kvjat Monaco után Montrealban is felül tudott kerekedni csapattársán, és Romain Grosjean balesetéből profitálva megkaparintotta a 9. helyet, ami a kanadai erőviszonyok ismeretében a lehető legjobb eredmény volt. Ezt ő maga is így látta.

„Megterhelő verseny volt, mert a Mercedes-erőforrással hajtott autók egyértelműen előnyben voltak hozzánk képest. Kettőt mégis magam mögött tartottam, ami tényleg a maximum volt. Két pontnál többet ma nem szerezhettünk. A csapat jól dolgozott, de nyilvánvaló, hogy számos ponton javulnunk kell, beleértve a motort is” – jelentette ki.

Idő kérdése az előrelépés

A menedzsment részéről Christian Horner kiemelte Kvjat újabb remek teljesítményét, és ő is úgy vélte, hogy a megszerzett pontoknál jobb eredményre a Red Bull esélytelen volt Kanadában. Ricciardo az egész hétvége során szenvedett a tempóhiány miatt, amit ki fognak elemezni. Már a hétvége előtt nyilvánvaló volt, hogy a Renault motor hátrányba hozza majd a csapatot, a gyártó ennek ellenére pozitívan zárta a tengerentúli utazást.

„Műszaki hibák nélkül fejeztük be a hétvégét, bár a teljesítményünk nem volt a megfelelő szinten” – összegzett Thierry Salvi a Renault részéről. „Tudjuk, milyen lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy visszakerüljünk az élre, úgyhogy ez már csak az idő kérdése. Most, hogy a megbízhatósági problémákon úrrá lettünk, 100%-ban a teljesítményre fókuszálhatunk végre. A lehető leghamarabb frissített motorváltozatot fogunk bevetni” – ígérte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!