Vágólapra másolva!
David Coulthard és Marc Surer arra számít, hogy mostantól többször fogja megkérdőjelezni a Mercedes mérnökei által hozott döntéseket. Hamilton viszont Kanadában azt mondta, minden maradt a régiben.

Két korábbi F1-es pilóta is úgy véli, hogy Lewis Hamilton bizalma meginoghat a Mercedes futam közben meghozott döntéseiben, miután a csapat utasítására a Monacói Nagydíjon egy második, szükségtelen kerékcserét is végrehajtott, amivel elvesztette a futamgyőzelmet. David Coulthard a Telegraph hasábjain kijelentette: „Legközelebb, amikor a Mercedes részéről megszólalnak a rádión, hogy behívják Lewis Hamiltont a bokszba, számíthatunk arra, hogy vonakodni fog.”

A skót szerint a csapatnál kialakult helyzetet „hihetetlenül trükkös lesz kezelni”, mert elképzelhető, hogy a későbbiek során is problémák alakulhatnak ki a bokszfalon ülő mérnökök és az autóban ülő Hamilton között. „A csapattól érkező utasításokat nem feltétlenül kell követni, de ha versenyzőként az ember elkezd megkérdőjelezni minden instrukciót, akkor a Forma-1 működésének alapjai dőlnek össze” – vélte a skót expilóta.

Hamilton kevésbé hallgathat a csapatára Forrás: Daimler

Hamilton behívásában az is szerepet játszott, hogy a brit pilóta tévesen azt gondolta, Nico Rosberg már kereket cserélt, ezért megkérdőlejezte a mérnöke eredeti álláspontját, miszerint nem szükséges beállnia a bokszba. A korábbi F1-es versenyző, Marc Surer szerint Hamilton és a csapat harmóniája már korábban megbomlott.

„Ahogy ezt már több rádióüzenetben is hallottuk, Lewis gyakran kételkedett a csapattól érkező utasításokban, úgyhogy a probléma már talán még nagyobb, mint korábban volt” – nyilatkozta Surer a Sky német adásának, és úgy vélte, hogy a Monacóban történtek után „a bizalmatlanság erősödött” a Mercedes és a hatalmas összegért további három évre szerződtetett Hamilton között.

Az érintett cáfol

A világbajnoki címvédőnek természetesen Kanadában, az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján is felhozták a kérdést. Hamilton szerint a csapattal ápolt viszonya továbbra is "olyan, mint mindig", valamint kijelentette, "nagyon elégedett" a Monacóban nyújtott teljesítményével. A harmadik, Monacót firtató kérdésre érdemben már nem volt hajlandó válaszolni, így nem derült ki, hogy miért állt meg a leintés után a Portier kanyarnál. "Erre nincs válaszom" - felelte.

A szűkszavú és komor arcot vágó Hamilton világossá tette: "A bizalmam tökéletes a csapatban. Hihetetlen sikerekben volt részünk együtt, és ezt a biztos alapot egy futam nem gyengíti meg" - mondta, nyomatékosítva, hogy továbblépett a történteken. "A legkevésbé sem érdekel" - közölte.

Ross Brawn neve ismét felmerült mostanában Forrás: Mercedes

A közönség körében és a közösségi médiában már rögtön a verseny után felmerült, hogy a Mercedes több látványos stratégiai hibát is elkövetett az elmúlt másfél évben, mióta Ross Brawn, a korábbi csapatfőnök távozott Brackley-ből. Azt Toto Wolff is elismerte, hogy „több józan észre” van szükség az istállónál, de Brawn szerepéről nem esett szó.

„Ilyen helyzetekben Ross Brawn mindig is jól támaszkodott az érzékeire a számítógépek helyett, és amíg ő határozta meg a stratégiát, Hamilton egyszer sem kérdőjelezte meg a döntéseit” – jelentette ki Surer.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!